Nagelbijten, is niet onschuldig als het lijkt

nagelbijten, wat is het eigenlijk en hoe kun je het afleren?

Nagelbijten, het lijkt misschien onschuldig … maar zo onschuldig is het helemaal niet. Wist je dat ruim twee miljoen volwassenen bijten op hun nagels. Het bijten van nagels is letterlijk met je tanden de nagels en eventueel de nagelriemen afbijten. Dit is niet alleen slecht voor je nagels, maar ook voor je gezondheid.

Nagelbijten wat is het?

Je bijt je nagels met je tanden af. Dit is net zo slecht voor je nagels, als knippen met een knippertje. Je nagelplaat bestaat uit drie lagen en als je ze met je tanden gaat afbijten, komt er te veel druk op de nagelplaat. De nagel kan gaan spijten, dit is dan een litteken in je nagel. Meestal is dit een verticale verharde streep. Ook gaan je nagels in laagjes los laten. Je kun je nagels verzorgen met een hydrating nail gel. Deze verzorgd de nagelplaat en zorgt dat er weer voldoende vocht in de nagels zit. Naast het feit dat het afbijten super slecht voor je mooie nagels is … Is het ook super slecht voor je tanden. Iemand die veel nagelbijt, zou dan ook allemaal ribbeltjes onderaan de tanden hebben. Normaal zijn de tanden als je er met je tong langs gaat helemaal glas. Maar bij nagelbijters is dit niet het geval.

En dan is het ook nog eens super slecht voor je gezondheid

Je hebt nagelbijten en je hebt nagelbijten …

Waar de een alleen een haakje afbijt bijt de ander de hela nagel kort en weer een ander bijt tot bloedens toe en neemt zelfs de velletjes (nagelriemen) mee.

Nagelbijten slecht voor je gezondheid

In 2018 is in Engeland gewoon iemand overleden aan het bijten van nagels. Deze man was dan ook een extreme nagelbijter. Hij beet ze echt kort en ja hij trok de velletjes mee. En door een van de velletjes eraf te trekken met zijn tanden. Hierdoor kreeg hij bloedvergiftiging. Nu is deze kans niet meteen heel groot. Maar je tanden zitten vol met bacteriën en je handen ook. En dat brengt mij gelijk bij het volgende waarom het nog meer slecht is voor je gezondheid.

De wondjes kunnen zorgen voor lelijke ontstekingen. En doordat je steeds je vinger in je mond steekt om de nagel of de nagelriem te bijten, komen er ook steeds bacteriën je mond. En waar je misschien helemaal nog niet aan gedacht hebt … Er zit ook van alles onder je nagels! Denk hierbij aan zand, make-up, huidschilfers en schoonmaakproducten bijvoorbeeld. Dit komt dan ook allemaal in jouw mond en zo in je lichaam.

Wat kun je doen om van het nagelbijten af te komen?

De die hard nagelbijter krijg je er niet zomaar van af. Maar hoe kun je nagelbijten nu afleren? Er zijn hele ranzige nagellakken te koop om te stoppen met nagelbijten. Echter helpen deze vaak niet. Eigenlijk best raar als je bedenkt dat nagelbijten vaak een onbewust proces is. Wel in tijden van spanning en stress meer. Maar die vieze smaak krijg je ook op ander momenten in je mond. Als jij een koekje eet, komt je nagel in je mond en daar heb je de de vieze smaak al. En zo zijn er vele momenten op een dag dat dit gebeurd. Maar wat werkt nu wel? Een nagelverharder, deze maakt de nagel wat sterkere en harder en je moet meer moeite doen om hem door te bijten. Dit is het moment dat je bewust word van wat je nu eigenlijk aan het doen bent. Nagelverharder is alleen voor de nagels en niet geschikt voor de nagelriemen! Ook je nagels mooi lakken kan helpen. Want op mooie nagels bijt je niet! En doe je het bijvoorbeeld voor de tv? En werken deze tips niet, trek dan handschoenen aan. Dit is de manier om van deze rare gewoonte af te komen.

Verzorg je nagelriemen

Als je, je nagelriemen goed verzorgt zouden er geen velletjes die jij kunt afbijten,, peuteren of trekken ontstaan. Hoe je ze het beste kunt verzorgen en wat je nagelriemen precies zijn? Wat zijn nagelriemen en hoe kun je deze het beste verzor

Nagels goed verzorgen

Dat nagelbijten niet goed voor je is mag nu duidelijk zijn. Ook het knippen van je nagels is af te raden. Waarom en hoe je ze wel kunt verzorgen lees je in dit artikel: Nagels vijlen hoe doe je dat?

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *