Hoe word je veganist? 5 tips …

hoe word je veganist

Wil jij graag veganist worden? Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dat is helemaal niet gek. De maatschappij is nog erg gericht op alles eters. Gelukkig komen er steeds meer veganisten en ben je niet meer de enige. Ook steeds meer producten worden veganistisch. Maar hoe word je nu vegan? Wij helpen je graag op weg.

Tip 1 Hoe word je veganist? Weet wat het veganisme betekent en inhoud

Veganisme is meer dan alleen plantaardig eten. Het is echt een levensstijl. Veganisten zijn tegen het gebruik en misbruik van dieren. En proberen dit op alle mogelijke manieren te vermijden. Geen dierlijke kleding, wol, leer, dons zijn hier enkele voorbeelden van. Maar bezoeken ook geen circus met dieren of dierentuinen bijvoorbeeld. Geen gebruik van dierlijke ingrediënten in hun cosmetica etc.. En dierlijke producten zijn ook helemaal niet nodig.

Veganisme staat voor: een filosofie en levensstijl waarbij zoveel mogelijk – voor zover praktisch haalbaar – wordt afgezien van alle vormen van exploitatie van, en wreedheid naar, dieren. Dit kan zijn voor eten, kleding of andere doeleinden.

Tip 2 Hoe word je veganist? Wat is je motivatie?

Het is belangrijk om helder te hebben waarom je veganist wilt zijn of worden. Zodra je dit voor jezelf helder hebt, is het namelijk veel gemakkelijker om dierlijke producten te laten staan. Het brengt je meer discipline, doorzettingsvermogen en motivatie. En ook helpt het je bij gesprekken met anderen. Het helpt je om veel te lezen over veganisme, ook het kijken van documentaires over veganisme geven je een goed inzicht. Op onze site kun je niet alleen heel veel lekkere recepten vinden, maar ook waarom iets niet vegan is of wat het leed erachter is.

Tip 3 Hoe word je veganist? Maak vegan (online)vrienden

Wat mij heel erg geholpen heeft is om lid te worden van verschillende Facebook groepen voor vegans. De ene groep is leuker dan de andere. Maar in de groepen kun je veel meelezen en leren.

Ook online kun je vegan vrienden maken. Dat helpt ook. En wat ik zelf heel fijn vond was om mij aan te sluiten bij etentjes en potlucks (iedereen neemt dan een gerecht mee). Hier kun je leuke contacten leggen. En zodra het weer kan is het ook leuk om vegen events te bezoeken.

Tip 4 Hoe word je veganist? Begin bij de basis

Als je veganistisch wil gaan leven begint dit bij de basis. Als je wat je altijd in huis hebt, vervangt voor vegan producten heb je al een mooie stap gemaakt. En van daaruit ga je verder. Zoek lekkere vegan recepten. Vervang je kleding voor diervriendelijke kleding als je nieuwe kleding gaat kopen.

Tip 5 Hoe word je veganist? Wees niet meteen te hard voor jezelf

In het begin komt er nogal wat op je af. Zeker als je van de een op de andere dag bedankt om als veganist door het leven te gaan. Veel blogs lezen, ingrediëntenlijsten controleren enzovoort. Wees dan ook niet te hard voor jezelf als het een keer mis gaat? En ook als je in het begin nog wel een keer heel erg hunkert naar iets dierlijks. Bouw dat af. Het is helemaal niet erg om het in stapjes te doen. Het gaat om het doel en fouten horen bij het leerproces. Geen enkele veganist wist in een dag alles. Zet hem op, je kunt het!

Op onze site kun je veel handige artikelen vinden. Hieronder enkele voorbeelden:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *