Top 5 vegan documentaires …

Vegan films en documentaires op Netflix

Vegan documentaire: Netflix is meer dan alleen maar gezellig films en series kijken. Netflix staat namelijk vol met interessante (vegan) documentaires. Deze documentaires zijn inspirerend, informatief en één voor één eye-openers! En nee je hoeft zeker geen vegan te zijn om deze documentaires te kijken en interessant te vinden. In principe hebben alle vegan documentaires dezelfde boodschap. Toch is elke documentaire totaal anders, juist omdat ze het uit een andere hoek belichten. Wil jij graag mee weten over de relatie tussen jouw gezondheid en voeding? Dan zijn deze documentaires echt een aanrader!!!

Vegan documentaire: Forks over Knives

De documentaire Forks over Knives focust vooral op hoe je je gezondheid kunt beïnvloeden door de manier waarop je eet. In deze documentaire volgen ze bijvoorbeeld patiënten. Om te laten zien dat voedsel en gezondheid inderdaad samen werken. Sommige van deze patiënten slikken iedere dag wel heel veel medicijnen. Deze mensen stappen vervolgens over op een plantaardige dieet. De resultaten zijn verbazingwekkend! En dan is de keus (vraag) aan het einde van de docu aan jou. Wil je liever je gezondheid met een vork veranderen door wat je eet of ervaar je liever het mes (operatie) omdat je het niet gedaan hebt?!

Vegan documentaire: Cow Spiracy

Een poos terug stelde ik de vraag aan vele vegans welke documentaire je echt gezien moet hebben. De meesten antwoorden toen Cow Spiracy. Kip Andersen, de maker van Cowspiracy, begint een zoektocht naar milieugerelateerde problemen. Voedselverspilling, Co2 uitstoot, watergebrek en het afsterven van natuurgebieden. Tijdens deze zoektocht komt hij erachter dat het produceren van vlees en zuivel hand in hand gaat met een enorme hoeveelheid waterverspilling. Ze leggen bloot wat grote organisaties vooral niet willen delen. Ook wordt er verteld wat produceren van vlees en vis doet met het milieu. Zeer indrukwekkend en inspirerend.

Vegan documentaire: What the Health

What the Health is de opvolger van Cow Spiracy. In deze documentaire gaan zij nog dieper in op onze relatie met eten. Een heftige documentaire waarbij de focus wordt gelegd op wat het eten van dierlijke producten met onze gezondheid doet. Door de jaren heen zijn wij namelijk echte welvaartseters geworden en eten wij niet langer meer wat ons lichaam nodig heeft, maar vooral waar wij trek in hebben. En dit heeft gevolgen! Fast food en ongezond eten worden steeds makkelijker en populairder. Het gevolg hiervan is dat het aantal chronisch zieken ieder jaar weer behoorlijk stijgen. Ziektes die door de artsen met medicijnen worden verholpen of onderdrukt. Laten we wel wezen, moeten we deze problemen niet gewoon bij de oorsprong aanpakken?

Daarnaast wordt in What the Health de belangenverstrengeling tussen de farmaceutische industrie, de vee-industrie en verschillende gezondheidsorganisaties besproken.

Vegan documentaire: Food Choices

In deze documentaire laat filmmaker Michal Siewierski zien hoe hij in ongeveer 3 jaar probeert de waarheid achter onze voedingskeuzes. . Zodat het niet alleen ons, de planeet maar ook de generaties die na ons komen zal helpen. Ook behandelt de documentaire een aantal misvattingen over eten en diëten en laat zo een heel andere kant van deze problemen zien.

Vegan documentaire: Food matters

Deze documentaire gaat over farmaceutische industrie of zoals ze het in de documentaire noemen ‘de ziekte industrie’ waar flinke bedragen in omgaan. De boodschap van Food matter is: ‘laat voeding je medicijn zijn’. In plaats van al die pillen. De documentairemakers pleiten dan ook voor het feit dat , voedingstherapie als medicijn gegeven moeten worden. In de documentaire stellen ze dan ook ook dat er gezegd zou zijn door verschillende farmaceutische bedrijven, doktoren, universiteiten en andere medische instellingen hier niet van willen weten, want aan een gezond mens zou niets verdiend worden.

Deze 5 vegan documentaires zijn allemaal te zien op Netflix. Wij vonden ze stuk voor stuk erg indrukwekkend en inspirerend. En allemaal vanuit een andere hoek belicht en bekeken. Komen ze allemaal toch tot dezelfde conclusie

Dit is ook leuk om te lezen:

Deel dit artikel gerust op social met je vrienden.

Heb jij onze toffe E-books al gezien?

5 thoughts on “Top 5 vegan documentaires …

  • Sigrid Poelstra says:

    Ik heb de eerste twee gezien. En ben zeker nieuwsgierig geraakt naar de andere drie. Vanmiddag alvast eentje kijken.

  • Astrid says:

    Ik heb alleen Forks over Knives gezien. Ben wel geïnspireerd geraakt om de anderen ook te kijken. Zeker leuk om met niet vegans te kijken.

  • Edward Velzen says:

    Wat een leuk lijstje. Ik heb ze ook allemaal gezien en allemaal een interessante insteek.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *