Flax egg wat is het en hoe maak je het?

flax egg - hoe maak je een flax egg - wat is een flax egg

Flax egg … Toen in veganist werd dacht ik dat het taarten bakken wel voorbij was. Gelukkig is dat helemaal niet zo. Er zijn heel veel soorten ei vervangers. Een flexx eeg is hier een goed voorbeeld van. Ook de kala namak, tofu om scrambled eggs mee te maken en zo zijn er nog heel veer meer ei vervangers.

Wat is eigenlijk een flax egg?

Een flax-egg is een ideale ei vervanger. op basis van lijnzaad en water. Het Engelse woord voor lijnzaad is flaxseed. Ei heeft verschillende functies eentje daarvan is binden. Lijnzaad heeft een bindende werking, daarom is de flax egg perfect om te gebruiken om ingrediënten te binden. Enkele voorbeelden zijn: vegan burgers, bananenbrood, pannenkoeken, gebakken havermout, muffins. Let wel op het heeft geen rijzende werking. Welke producten dat wel hebben kun je onder andere lezen in dit artikel: Bakken en koken zonder ei

1 ei = 1 flax egg onze tips is om niet meer dan 3 eieren hiermee te vervangen.

Lijnzaad:

Lijnzaad is een klein plat zaadje uit de vlasplant. de zaadjes zijn erg klein, maar hebben ontzettend veel power. Ze zijn een bron voor de omaga 3, eiwitten, magnesium en bevatten veel vezels. Lijnzaad doe ik dagelijks door mijn smoothie of smoothiebowl. lijnzaad kun je in elke supermarkt wel kopen, het is ook online te koop.

Wat heb je nodig om een flax egg te maken?

flax egg wat is het eigenljk en hoe maak je het?
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 3 eetlepe lauw warm water

Hoe maak je een flax egg?

  1. Maal de lijnzaad fijn in een keukenmachine of met een vijzel. Ook als je gebroken lijnzaad gebruikt is het aan te raden deze nog fijner te maken.
  2. Meng de lijnzaad met het water en raar alles goed door elkaar. Tot het een stevig papje wordt
  3. laat dit ongeveer 5 minuten staat … Je ei vervanger is klaar voor gebruik

Gebruik jij deze vegan ei vervanger al? Bij ja, bij welk gerecht gebruik jij hem?

Dit is ook leuk om te lezen:

Vind je dit artikel waardevol? Deel het dan met onderstaande knoppen via Social Media zodat ook jouw familie en vrienden toegang krijgen tot deze waardevolle informatie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *