Edamame met quinoa

Vegan recept - veganistisch koken - vegan rodekool - Edamame met quinoa

Dit edamame, rodekool en quinoa recept is een explosie van kleur en smaak.
Een feest voor je ogen en smaakpapillen. Vers en knapperig.

Vegan Today maaltijdbox

Iedere donderdag delen wij een recept van Vegan Today de vegan maaltijdbox van Nederland. Iedere weer hebben ze een nieuwe box met 3 heerlijke recepten. Je kunt een abonnement nemen, dan ben je er zeker van dat je iedere week deze lekkere box thuisbezorgd krijgt. Of je besteld los, wanneer het jouw uitkomt. En dan kun je ook nog eens kiezen of je een box voor 1 a 2 of 3 a 4 personen wil bestellen.

Edamame met quinoa wat heb je nodig?

Voor 4 personen

  • 170 gr quinoa
  • 160 gr edamame
  • 700 gr rodekool
  • 8 wortels
  • 140 gr champignons
  • 4 stengels bosui
  • 5 tenen knoflook
  • 4 cm verse gember
  • 2 tl azijn
  • 4 tl sojasaus
  • 12 el water
  • 4 el pindakaas
  • zout
  • olie

Edamame met quinoa hoe maak je het?

  1. Was de quinoa en doe dit in een pan met deksel. Je hebt twee keer zoveel water nodig als quinoa. Doe het water in de pan, dek af en breng aan de kook op middelhoog vuur.
    Zet het vuur laag en laat 15-20 minuten sudderen of totdat het water helemaal geabsorbeerd is en de quinoa zacht is. Controleer de quinoa en roer regelmatig om te voorkomen dat het aan de bodem blijft kleven. Haal de pan van het vuur af, roer met een vork en zet opzij.
  2. Snijd de verse gember en knoflook in kleine stukken. Spoel de wortels en de rode kool. Rasp de wortels. Hak de rode kool fijn met een scherp mes. Snijd de champignons af in plakjes. Hak de bosui fijn.
  3. Voor de saus: Meng in een pan de pindakaas, sojasaus, azijn, gehakte knoflook, fijngehakte verse gember en 4 el water, roer dit goed.
  4. Verhit 2 el water in een brede pan op middelhoog vuur. Voeg de wortelen, rode kool en champignons toe. Regelmatig roeren, totdat de groenten zacht beginnen te worden, ongeveer 5 minuten. Zet het vuur laag. Voeg de edamame, gekookte quinoa en saus toe. Roer de saus door het geheel heen.
  5. Wanneer edamame warm is. Kun je het serveren. Gebruik voor de garnerging de bosui.

VOEDINGSWAARDEN:
Per portie voor 1 persoon:

Energie: kcal 465, Totaal vet 8 g, Verzadigd vet2 g, Meervoudig onverzadigd vet 2 g, Enkelvoudig onverzadigd vet3 g, Omega-30 g, Cholesterol 0 mg, Natrium285 mg, Totaal koolhydraten20 g, Suikers 8 g, Eiwit6 g
Mineralen: Calcium 69 mg, Kalium606 mg, Koper0 mg, IJzer 1 mg, Magnesium54 mg,, Mangaan 1 mg, Selenium 7 µg, Fosfor119 mg, Zink 1 mg

Vegan today - vegan maaltijdbox - korting op eten - veganistiche maaltijd - postcode loterij

Postcode loterij …

Vegan Today heeft een super leuke actie met de postcodeloterij. In de postcode loterij staat een code en met deze code heb je maar liefst 20% korting op je bestelling! Heb jij zo’n agenda thuis liggen of gezien bij vrienden, kijk dan snel naar de code en bestel met deze lekkere korting!

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *