Chinese kool met udon

Chinese kool met udon - vegan pasta - vegan maaltijd - vegan maaltijdbox

Chinese kool is een lekkere groente en zeer gezond en goed voor het hele immuunsysteem. Udon (dikke rijst-noedels) maakt een perfecte  combinatie met deze groente en samen met de andere ingrediënten vormt het een Aziatische top vegan maaltijd

Het is weer Vegan Today donderdag. Iedere donderdag delen wij een van de lekkere recepten. Vegan Today is de vegan maaltijdbox van Nederland. Iedere week komt er een nieuwe box online je kunt per 1 a 2 of 3 a 4 personen bestellen. Dan kun je kiezen aan abonnement of regelmatig een losse box bestellen. Jij kiest en zit als jij dat niet wil nergens aan vast.

Wat heb je nodig voor deze Chinese kool met udon:

Voor 2 personen

  • 1 ui;
  • 2 tenen knoflook;
  • 2 wortels;
  • 650 gr Chinese kool;
  • 230 gr champignons;
  • 110 gr rijstnoedels;
  • 4 tl azijn;
  • 1 el sojasaus;
  • 2 gr sesam zaad.

Hoe maak je deze heerlijke Chinese kool met udon?

Stap 1:Schil en snijd de ui en knoflook. Snijd de wortel in blokjes. Snij de kool en champignons fijn.

Stap 2: Verhit de ui en champignons in een wok of kookpan met een klein beetje water (net genoeg om het grootste deel van de bodem van de pan te bedekken). Verhit op medium, regelmatig roerend, tot de uien doorzichtig zijn, ongeveer 4 minuten.

Stap 3: Kook water en doe de noedels erin na het vuur laag te hebben gezet.

Stap 4: Roer de azijn, knoflook, wortelen, suiker en de helft van de kool in de pan met champignons. Blijf koken. Voeg indien nodig extra water toe om ervoor te zorgen dat de inhoud niet te veel blijft plakken en verbrandt.

Stap 5: Giet de noedels af als ze zacht zijn en roer ze door de groenten, Doe de resterende kool er nu bij en sojasaus. Strooi er sesamzaadjes over en voeg indien gewenst nog een paar druppels sojasaus toe.

Eet smakelijk!

VOEDINGSWAARDEN
per portie voor 1 persoon:

Energie: kcal 425, kJ 1776, Eiwit 2, Koolhydraten 13, Suiker 6, Vet 1, Verzadigd vet 0, Natrium 301

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *