Welke wasmiddelen zijn vegan?

Welke wasmiddelen zijn vegan.

Grote wasjes, kleine wasjes alles gaat in de wasmachine. En ik weet niet hoe het bij jou zit, maar bij ons lijkt er aan de was nooit een einde te komen. Zeker niet als de kinderen thuis zijn. Heb ik de wasmachine net leeg … Dan ligt er in no time weer een hele berg vieze wasgoed in. Bij ons draait de wasmachine dan ook regelmatig. Welke wasmiddelen zijn eigenlijk vegan?

Nu wil ik natuurlijk ook graag zeker weten dat ik bij het wassen geen dierlijke producten gebruik. Welke wasmiddelen zijn eigenlijk vegan? In deze blog ga ik op zoek, naar de vegan wasmiddelen.

Waarom is wasmiddel eigenlijk soms niet vegan?

Waarom zijn bepaalde wasmiddelen dan niet vegan? Dit kan komen omdat ze dierproeven doen. Of dat het dierlijke ingrediënten bevat, zoals dierlijke vetten.

Welke wasmiddelen kan ik veilig gebruiken?

Hier volgt een lijst van wasmiddelen die je veilig kunt gebruiken, omdat ze vegan zijn.

Eigen merk Albert Heijn

Alle eigen merk wasmiddelen van Albert Heijn zijn vegan.

vegan wasmiddel - vegan wassen

Ariel

Alle wasmiddelen van Ariel zijn helemaal vegan. Wij gebruiken zelf regelmatig Ariel wasmiddel. De was komt er schoon en fris uit.

Ariel online kopen:

Bio-D

Alle wasmiddelen van Bio-D zijn vegan. Zelf geen ervaring met deze producten. Bio-D is alleen online verkrijgbaar.

Dash

vegan wasmiddel - vegan in de wasmachine

Alle wasmiddelen van Dash zijn vegan. Vroeger thuis werd er regelmatig Dash gebruikt. Het is een fijnwasmiddel met een prettige geur.

Dille en kamille

Bij sommige filialen van dille en kamille kun je zelf wasmiddel maken. Je kunt voor de eerste keer een glazen fles kopen. Je kunt dan kiezen uit 5 geuren, nou ja 4 geuren en geurloos.

Eco egg

Het eco egg wasgoed ei is de revolutionaire nieuwe manier om jouw kleding te wassen. Het vervangt volledig waspoeder of vloeibaar en is net zo effectief, maar zo bespaar je veel geld. Het ecoegg wasgoed ei is goed voor maximaal 70 wasbeurten. Een gemiddeld gezin doet 4-5 wasbeurten per week, Dus is dit ei goed voor ongeveer 3 mnd wassen.Daarna kun je een navul bestellen van 210 was beurten,goed voor ongeveer een jaar wassen. De Ecoegg is o.a. te koop bij Bol.com

Duurzaam wassen - vegan wassenmiddel

Ecover

Alle wasmiddelen van het merk Ecover zijn vegan. Is onder andere verkrijgbaar in de supermarkt.

Ecover online bestellen:

Formil

Formil dit is het eigen merk van de Lidl er zijn twee soorten die vegan zijn. Deze zijn vegan:
Formil Klein & Krachtig en Wasmiddel wit vloeibaar 100WL .En ze wassen echt goed schoon en ruiken heerlijk. Let op: De overige varianten van Formil zijn niet vegan. Dit kan zijn omdat een ingrediënt op dieren getest is of omdat het een dierlijk vet is.

Frosch

Alle producten van Frosch zijn vegan. Dit middel is in Nederland te koop bij de Jumbo. Alleen daar hebben ze niet alle geuren. En in Duitsland kun je van dit merk nog veel meer vinden en diverse geuren. Zelf nog niet de wasmiddelen van dit merk geprobeerd. Wel verschillende schoonmaakmiddelen en die vind ik erg fijn in gebruik en echt heerlijke geuren.

Frosch Aloe Vera – 1.5 liter – wasmiddel

vegan wasmiddel

G’woon

Alle wasmiddelen van G’woon zijn vegan. Ze worden bij verschillende supermarkten verkocht als eigen merk. Bijvoorbeeld bij de Coop, Hoogvliet, Deen, Spar, Vomar

Groene zeep

Groene zeep is ook goed te gebruiken als wasmiddel. Gebruik hiervoor 1,5 lepel

Jumbo

Alle wasmiddelen van de Jumbo zijn vegan.

vegan wasmiddel - eco wassen

Klok Eco

Alle wasmiddelen van het merk Klok Eco zijn vegan.

vegan wasmiddel

Lenor

Alle wasmiddelen van Lenor zijn vegan

Lenor online verkrijbaar:

Marcels green soap

Alles van Marcels green soap is vegan. Zelf nog niet de wasmiddel producten geprobeerd. Wel al andere producten zoals de handzeep en vaatwastabletten en die bevielen erg goed.

Marcels green soap wasmiddel online

Persil

Persil Eco Power is vegan

Seepje

Alle Seepje producten bestaan voor minimaal 99% uit natuurlijke ingrediënten, daar betalen we samen eerlijke prijs voor. Seepje is gewoon in de supermarkt verkrijgbaar. Seepje ‘Gewoon neutraal

Seepje online kopen:

Seventh Generation

Zelf kennen wij dit merk niet. Het is te koop bij de supermarkten. En alle wasmiddelen zijn vegan.

Seventh Generatoin online kopen:

Sodasan

Sodasan wasmiddel is ook helemaal vegan en verkrijgbaar bij de Eko Plaza en is online verkrijgbaar: Sodasan Vloeib Wasmiddel Color

Sonett

Van Sonett zijn alle wasmiddelen vegan. Sonett is online verkrijgbaar: Sonett Wasmiddel Vloeibaar

Una

Is helemaal vegan en verkrijgbaar bij de Aldi.

Zeeman

Zeeman heeft een eigenmerk wasmiddel en deze is volledig vegan.

Overige vegan wasmiddel

Dit is dan echt de goedkoopste, 12 cent per wasbeurt Almawin Wasmiddel Universeel


Op veganwiki kun je nog een aantal ander merken vinden die waarschijnlijk vegan zijn. Daarom hebben wij deze niet opgenomen in deze lijst.

Dit is ook leuk om te lezen:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.