Welke wasmiddelen zijn vegan?

Welke wasmiddelen zijn vegan.

Vegan wasmiddelen: Grote wasjes, kleine wasjes alles gaat in de wasmachine. En ik weet niet hoe het bij jou is, maar bij ons lijkt er aan de was nooit een einde te komen. Zeker niet als de kinderen thuis zijn. Heb ik de wasmachine net leeg … Dan ligt er in no time weer een hele berg vieze wasgoed in. Bij ons draait de wasmachine dan ook regelmatig. Welke wasmiddelen zijn eigenlijk vegan?

Nu wil ik natuurlijk ook graag zeker weten dat ik bij het wassen geen dierlijke producten gebruik. Welke wasmiddelen zijn eigenlijk vegan? In deze blog ga ik op zoek, naar de vegan wasmiddelen.

Waarom is wasmiddel eigenlijk soms niet vegan?

Waarom zijn bepaalde wasmiddelen dan niet vegan? Dit kan komen omdat ze dierproeven doen. Of dat het dierlijke ingrediënten bevat, zoals dierlijke vetten.

Vegan wasmiddel

Welke wasmiddelen zijn nu eigenlijk wel vegan? Wij hebben een mooie lijst met vegan wasmiddelen voor je gemaakt. De meeste kun je in de winkel kopen, wij geven je ook graag de tip waar je hem onder andere online kunt kopen.

Eigen merk Albert Heijn

Alle eigen merk wasmiddelen van Albert Heijn zijn vegan.

vegan wasmiddel - vegan wassen

Ariel

Alle wasmiddelen van Ariel zijn helemaal vegan. Wij gebruiken zelf regelmatig Ariel wasmiddel. De was komt er schoon en fris uit.

Ariel online kopen:

Bio-D

Alle wasmiddelen van Bio-D zijn vegan. Zelf geen ervaring met deze producten. Bio-D is alleen online verkrijgbaar.

Dash

vegan wasmiddel - vegan in de wasmachine

Alle wasmiddelen van Dash zijn vegan. Vroeger thuis werd er regelmatig Dash gebruikt. Het is een fijnwasmiddel met een prettige geur.

Dille en kamille

Bij sommige filialen van dille en kamille kun je zelf wasmiddel maken. Je kunt voor de eerste keer een glazen fles kopen. Je kunt dan kiezen uit 5 geuren, nou ja 4 geuren en geurloos.

Eco egg

Het eco egg wasgoed ei is de revolutionaire nieuwe manier om jouw kleding te wassen. Het vervangt volledig waspoeder of vloeibaar en is net zo effectief, maar zo bespaar je veel geld. Het ecoegg wasgoed ei is goed voor maximaal 70 wasbeurten. Een gemiddeld gezin doet 4-5 wasbeurten per week, Dus is dit ei goed voor ongeveer 3 mnd wassen.Daarna kun je een navul bestellen van 210 was beurten,goed voor ongeveer een jaar wassen. De Ecoegg is o.a. te koop bij Bol.com

Duurzaam wassen - vegan wassenmiddel

Ecover

Alle wasmiddelen van het merk Ecover zijn vegan. Is onder andere verkrijgbaar in de supermarkt.

Ecover online bestellen:

Formil

Formil dit is het eigen merk van de Lidl er zijn twee soorten die vegan zijn. Deze zijn vegan:
Formil Klein & Krachtig en Wasmiddel wit vloeibaar 100WL .En ze wassen echt goed schoon en ruiken heerlijk. Let op: De overige varianten van Formil zijn niet vegan. Dit kan zijn omdat een ingrediënt op dieren getest is of omdat het een dierlijk vet is.

Frosch

Alle producten van Frosch zijn vegan. Dit middel is in Nederland te koop bij de Jumbo. Alleen daar hebben ze niet alle geuren. En in Duitsland kun je van dit merk nog veel meer vinden en diverse geuren. Zelf nog niet de wasmiddelen van dit merk geprobeerd. Wel verschillende schoonmaakmiddelen en die vind ik erg fijn in gebruik en echt heerlijke geuren.

Frosch Aloe Vera – 1.5 liter – wasmiddel

vegan wasmiddel

G’woon

Alle wasmiddelen van G’woon zijn vegan. Ze worden bij verschillende supermarkten verkocht als eigen merk. Bijvoorbeeld bij de Coop, Hoogvliet, Deen, Spar, Vomar

Groene zeep

Groene zeep is ook goed te gebruiken als wasmiddel. Gebruik hiervoor 1,5 lepel

Jumbo

Alle wasmiddelen van de Jumbo zijn vegan.

vegan wasmiddel - eco wassen

Klok Eco

Alle wasmiddelen van het merk Klok Eco zijn vegan en niet getest op dieren.

vegan wasmiddel

Lenor

Alle wasmiddelen van Lenor zijn vegan

Lenor online verkrijbaar:

Marcels green soap

Alles van Marcels green soap is vegan. Zelf nog niet de wasmiddel producten geprobeerd. Wel al andere producten zoals de handzeep en vaatwastabletten en die bevielen erg goed.

Marcels green soap wasmiddel online

Persil

Persil Eco Power is vegan

Seepje

Alle Seepje producten bestaan voor minimaal 99% uit natuurlijke ingrediënten en niet op dieren getest, daar betalen we samen eerlijke prijs voor. Seepje is gewoon in de supermarkt verkrijgbaar.

Online kun je het onder andere hier kopen:

Seventh Generation

Zelf kennen wij dit merk niet. Het is te koop bij de supermarkten. En alle wasmiddelen zijn vegan.

Seventh Generatoin online kopen:

Sodasan

Sodasan wasmiddel is ook helemaal vegan en verkrijgbaar bij de Eko Plaza en is online verkrijgbaar: Sodasan Vloeib Wasmiddel Color

Sonett

Van Sonett zijn alle wasmiddelen vegan. Sonett is online verkrijgbaar: Sonett Wasmiddel Vloeibaar

Una

Is helemaal vegan en verkrijgbaar bij de Aldi.

Zeeman

Zeeman heeft een eigenmerk wasmiddel en deze is volledig vegan.

Overige vegan wasmiddel

Dit is dan echt de goedkoopste, 12 cent per wasbeurt Almawin Wasmiddel Universeel


Op veganwiki kun je nog een aantal ander merken vinden die waarschijnlijk vegan zijn. Daarom hebben wij deze niet opgenomen in deze lijst.

Duurzaam wassen

Als je dan je vegan wasmiddel gekocht heb, dan kun je ook nog duurzamer wassen. Wij geven je hiervoor graag enkele tips om duurzamer te wassen.

Minder wasmiddel gebruiken

Meestal gebruiken we veel te veel wasmiddel. Je kunt zeker de helft minder gebruiken om nog steeds een lekkere en schone was te hebben. Op deze manier komen er minder tot geen schadelijke chemicaliën in ons waswater. Wat weer terecht komt in de oceanen, wat dan weer zeer schadelijk is voor de onderwaterwereld.

Minder vaak wassen

Na een keer dragen hoef je kleding niet meteen uit te wassen. Je kunt het ook even een nachtje buitenhangen of voor een open raaam. Dan ruikt het de volgende dag weer fris. Als je geknoeid hebt of heel erg gezweet hebt is het natuurlijk een ander verhaal.

Spijkerbroeken kunnen ook best een paar keer gedragen worden voordat ze in de wasmand terecht komen. Was alleen als de wasmachine vol is. Let op niet te vol, want dat is weer slecht voor de trommel. Je moet er nog een hand op kunnen leggen.

Was koud(er)

Eerder dacht ik altijd, dat je minimaal op 60 graden moest wassen om je was goed schoon te krijgen. Het is voor je was, portemonnee en de wereld veel meter om op 30 of 40 graden te wassen. De was wordt gewoon goed schoon, ruikt lekker fris. Het is daarnaast ook beter voor het behoud van je kleding en het bespaart heel veel energie! wassen op 90 graden kost je 3x zoveel dan een wasbeurt op 40 graden.

Droog natuurlijk

Hang je was op, dat is misschien iets meer werk dan het overgooien van de wasmachine naar de droger. Het is echt beter ook weer voor je kleding, portemonnee en de aarde. Vroeger deed ik nog wel eens handdoeken in de droger. Mijn handdoeken waren vrij snel heel erg dun en kapot. Met kleding na een keer meteen afgeleerd! De wasdroger gebruikt de nodige energie. Zelf hang ik de was het liefst buiten te drogen. Als dat niet lukt, zorg dan dat je het niet te dicht op elkaar hangt en dat er voldoende ruimte is om te ventileren.

Dit is ook leuk om te lezen:

Vond je deze blog leuk? Deel ‘m met je vrienden! Niets meer missen? Volg ons dan op Facebook

5 thoughts on “Welke wasmiddelen zijn vegan?

 • Anna says:

  Hi, ik ben pro vegan en ook pro milieu. Daarom vind ikhet jammer dat je bij de wasmiddelen middelen noemt die alleen online te bestellem zijn. Stap op de fiets ipv laten bezorgen.

  Groet Anna

  • Yvonne says:

   Hoi Anna,

   Bedankt voor je berichtje. Maar de meeste zo niet allemaal zijn gewoon bij de supermarkt te koop.

   • Sandra says:

    Hoe kunnen middellen vegan zijn als er liminene en citroensap ed wordt gebruikt? Zujn deze dan van biologische citroenen ? Indien dit nuet het geval is zit er schellak op de citroen en in de limonene etc ( het is nl niet af te wassen
    Derhalve is de waspoeder ed niet vegan

  • Jacoba says:

   Ik ben juist blij met de online info, ik ben invalide, ik laat liever iets met post bezorgen omdat er dan toch al gereden wordt. Mijn omgeving helpt te weinig..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *