Zorgverzekering welke past goed bij jou?

zorgverzekering kiezen

Het lijkt misschien nog ver weg, maar voor je het weet is het alweer het einde van het jaar. En dat betekent dat je weer kunt kijken of je van zorgverzekering wil switchen. Net als ieder jaar, zou er nu ook weer een verhoging en diverse veranderingen bij de verzekering zijn. In Nederland is een basis zorgverzekering verplicht. En dan begint het pas. Wat wil jij in je zorgverzekering hebben …

Het is natuurlijk voor iedereen persoonlijk waaraan de zorgverzekering wel of niet moet voldoen. Daarnaast is het voor mij belangrijk dat de zorgverzekering past bij mijn lifestyle. Zo kwam ik tijdens mijn zoektocht de Gezonde Leven Verzekering tegen.

Hoe is de Gezond Leven Verzekering tot stand gekomen?

Misschien heb je nog wel helemaal nooit gehoord van de Gezond Leven Verzekering. Dat is helemaal niet zo gek. Ze bestaan sinds 1 januari 2015. Deze zorgverzekering is een samenwerking tussen: Avéro Achmea, Flexis Benefits, De Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland en biologische supermarkt EkoPlaza. “Gezonde mensen hebben minder zorg nodig, staan positiever in het leven en maken minder kosten.” En dat is precies waar de Gezond Leven Verzekering op inspeelt. Aldus Erik Does, directeur van Ekoplaza.

Wat maakt deze zorgverzekeraar anders dan de anderen?

Wat maakt De Gezond Leven Verzekering dan zo anders? waar andere zorgverzekeraars snijden in vergoedingen, geeft de Gezond Leven Verzekering juist uitgebreidere dekking op voedingsconsulten, en alternatieve geneeswijzen- en middelen, homeopathische zorg. Het motto van de De Gezonde Leven verzekering is: Beter voorkomen dan genezen. Je kunt bij hen kiezen uit Fysiek, Mentaal of Leefstijl. Bij mentaal bijvoorbeeld hebben ze een mindfullness app, oefenvideo’s, online workshops, artikelen om te lezen.

Mijn persoonlijke conclusie:

Dit is zeker een verzekering die ik op mijn lijstje zet om nog eens verder te onderzoeken. Dit past erg bij mijn lifestyle. De laatste tijd ben ik steeds meer bezig met yoga, Ayurveda, mindfullness, gezonder eten etc. Daarom denk ik dat deze verzekering zo goed bij mij past.

Goed opletten welke zorg je gedekt wil hebben

Bij het kiezen van je zorgverzekering is het beter om niet alleen af te gaan op de maandelijkse premie. Maar ook goed te kijken wat ze wel en niet vergoeden. Maak voor jezelf een lijstje met welke zorg jij graag vergoed wil of misschien zelfs wel moet hebben.

Vergelijk aanbieders

De maandelijkse premie van een zorgverzekering kunnen behoorlijk uiteen lopen. Van 80 tot soms wel honderden euro’s. Ga hier niet meteen voor de goedkoopste. Kijk eerst goed wat ze wel en niet dekken, van jouw wensenlijstje. Het kan best een klusje zijn om voor jouw de juiste zorgverzekering te vinden. Gelukkig zijn er een aantal websites die met een paar muisklikken jou hierbij kunnen helpen. Zo kun je bijvoorbeeld op de website van Zorgkiezer kijken welke zorgverzekering het beste bij jou past.

Kijk naar polisvoorwaarden

Na het vergelijken zijn er waarschijnlijk een aantal opties overgebleven die goed bij jou en jouw zorgwensen passen. Nu begint het afstrepen. Kijk goed naar de polisvoorwaarden: deze kunnen per verzekeraar verschillen. En zouden jou goed kunnen helpen bij je beslissing. Het is wel zaak om dit even goed door te spitten. Zo kan het namelijk zijn, dat de verzekeraar van jouw keuze niet naar het ziekenhuis mag in jouw buurt of waar jij graag heen zou willen. Of vergoedt deze verzekering die behandeling die jij zo nodig hebt maar 10x en dat terwijl je er wekelijks heen zou willen gaan. Zoekt dit dus goed uit voordat je je keuze maakt. Zodat jij niet straks voor voor vervelende (financiële) verrassingen komt te staan.

Ik hoop dat je iets had aan dit artikel en mijn bevindingen. Ik ben geen verzekeringsadviseur, ik deel mijn eigen bevindingen. En kan ook niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor de keuze van lezers. Heel veel succes met het kiezen en vergelijken van de zorgverzekeraars.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *