Home Blog Last van een winterdip? Met deze tips zorg je ervoor dat je ook tijdens die koude, donkere wintermaanden lekker in je vel zit!

Last van een winterdip? Met deze tips zorg je ervoor dat je ook tijdens die koude, donkere wintermaanden lekker in je vel zit!

Geschreven door Cill Somers
winterdip - heb jij last van een winterdip? Met deze tips ben je er zo weer bovenop

Winterdip:Ik heb op dit moment misschien wel makkelijk praten, aangezien ik dit artikel schrijf vanaf een heerlijk vakantiehuisje op Bonaire. Maar normaal gesproken is het ervaren van een winterdipje voor mij zeker niet iets onbekends. Het is iets waar ik elk jaar nog mee struggle. Gelukkig heb ik door de tijd heen steeds meer dingetjes ontdekt die er voor zorgen dat je ook in deze ‘minder favoriete periode’ van het jaar, jezelf gelukkig en energiek kunt voelen!

1 Slik vitamine D

Als de zon schijnt en je bent buiten, zorgt je lichaam er zelf voor dat het vitamine D aanmaakt. In de winter zijn die zonnestralen alleen wat beperkter. Het is vaak grijs en donker en de temperatuur nodigt ook niet echt uit om veel naar buiten te gaan. Simpelweg gebrek aan vitamine D kan zorgen voor het gevoel van een winterdipje. Gelukkig kun je vitamine D ook slikken als supplement. Elke ochtend een Vitamine D pilletje na het ontbijt kan al het verschil maken!

2 Pak die lichtuurtjes

Oke, het is dan misschien geen top weer. Maar het is toch belangrijk dat je de uren dat het licht is zorgt dat je zo veel mogelijk buiten bent. Kies een moment op de dag uit om bijvoorbeeld een lekkere wandeling te gaan maken.

3 Sporten (move that body!)

Als we sporten maken we stofjes aan waar we blij van worden. Ook word je er ontspannen van en krijg je een voldaan gevoel. Sporten heeft oneindig veel voordelen voor lichaam en geest. Heel belangrijk dus! Juist in deze tijd. Als je het niet ziet zitten om naar de sportschool te gaan? Ga dan op zoek naar een sport die wel bij je past. Er zijn zo veel meer sporten dan je denkt.

Enkele leuke attributen m thuiste sporten:

4 Ontspan

Het corona-virus zorgt er natuurlijk voor dat er in onze omgeving nu veel minder te doen is. Toch is het super belangrijk jezelf tijd te gunnen voor ontspanning en leuke dingen te ondernemen. Doe in de avond bijvoorbeeld een spelletje met je familie, goede vrienden of huisgenoten. We moeten roeien met de riemen die we hebben. Maak het zo leuk mogelijk.

5 Maak het gezellig

De wintertijd heeft natuurlijk ook iets heel cosy’s/gezelligs. Kleed je interieur extra leuk aan met leuke kaarsjes/lampjes etc. Creëer een ruimte waar je echt lekker kan genieten en ontspannen zodat het fijn is om thuis te zijn.

6 Deel je gevoel

You’re not alone in this! Schaam je niet voor het feit dat je iets minder lekker in je vel zit en spreek dit uit naar je vrienden, collega’s, familie etc. Je zult ontdekken dat velen om je heen dit gevoel met je delen. Heel veel mensen zijn gevoelig voor een winterdipje en het kan ontzettend helpen hier met elkaar over te praten. Je bent niet de enige en er is niets mis met je.

7 Eet gezond

Food is feel. What you put in, you get out. Zorg voor een gezonde basis. Creëer een gezond eetpatroon voor jezelf en focus op het binnenkrijgen van de juiste voedingsstoffen. Vergeet ook niet jezelf af en toe te trakteren op iets lekkers. Alles in balans!

8 Mediteer

Als je hoofd vol zit, is het belangrijk dat je een momentje pakt om even tot jezelf te komen. Simpelweg eventjes rustig zitten en focussen op je ademhaling kan er voor zorgen dat je je weer fris en fruitig voelt en met nieuwe positieve energie verder aan de dag kan gaan.

9 Luister naar vrolijke muziek

Muziek kan werken als een echte mood-booster. Maak een afspeellijst met je favoriete nummers en luister hier regelmatig naar. Je kan ook terugluisteren naar nummers die je doen herinneren aan een goede tijd. Je kunt dat gevoel weer even opnieuw ervaren.

10 Wees lief voor jezelf

Neem het allemaal niet te zwaar. We leven in een gekke tijd en het is heel normaal dat je af en toe wat minder fijne gevoelens ervaart. Na regen komt zonneschijn. Don’t worry.

11 Gebruik een lichtlamp

Er bestaan tegenwoordig ook speciale vitamine D-lichtlampen die je kunt gebruiken als je gevoelig bent voor een winterdipje. Elke ochtend 10 minuten voor de lamp kan al een groot verschil maken.

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je een recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

You may also like

Laat een berichtje achter