Vegan koffiemelk

vegan koffie melk, welke merken en hoe maak ik het zelf?

Vegan koffiemelk, welke is nu echt lekker? En welke opties zijn er? Wij delen met je welke koffiemelk in de winkel of online vegan zijn en … Hoe jezelf de lekkerste vegan koffiemelk gewoon zelf kunt maken.

Sommige mensen die ik ken gebruiken gewoon kookroom of plantaardige melk in hun koffie. Maar welke plantaardige koffiemelk is nu echt lekker?

Hoe gebruik je vegan koffiemelk het beste?

Plantaardige melk in de koffie kan gaan schiften. Dit komt door de zuurgraad en de temperatuur. De veganistische koffiemelk is hier zeker wel geschikt voor. Gebruik je een gewone plantaardige melk of vegan kookroom. Dan is het aan te raden om eerst de melk in het kopje te doen en dan de koffie. En welke melk jij het lekkerste gaat vinden in je koffie … Is een kwestie van uitproberen.

Welke vegan koffiemelk kun je kopen?

Er zijn best veel verschillende soorten vegan koffiemelk en je kunt het ook heel makkelijk zelf maken.

Albert Heijn barista

AH vegan koffiemelk, bij de Albert Heijn heb je twee soorten eigen merk barista haver en amandel

100% plantaardig alternatief voor zuivel voor de bereiding van een cappucccino of latte macchiato. Proef de zachte zoetheid afkomstig van haver.

100% plantaardig alternatief voor zuivel voor de bereiding van een cappucccino of latte macchiato. Geniet van de smaak van licht geroosterde amandelen!

Alpro barista:

Deze 100% plantaardige drink op basis van soja heeft een milde, zachte smaak en is speciaal ontwikkeld om op te kunnen schuimen. Er zijn 3 verschillend smaken

barista vegan koffiemelk, welke soorten vegan koffiemelk zijn er?

Coconut Dream

De Coconut Dream heeft een lichte kokossmaak, wat de koffie wel een lekkere twist geeft. Deze melk schuimt helemaal niet.

coconut dream een plantaardige koffiemelk, met een lekkere twist

Oatly! Haverdrank Barista Edition

Een haverdrank die je kunt laten schuimen en die fantastisch smaakt in de koffie.

Provamel Amandel

De Amandelmelk van Provamel schuimt een klein beetje. Voor een latte met veel schuim is dit niet de juiste koffiemelk. Hoef je niet perse schuim, dan is dit echt een lekkere! Hij is heerlijk romig en heeft een nootachtige smaak.

Schlagfix vegan koffiemelk cupjes glutenvrij

Schlagfix heeft alleen cupjes. Als je veel koffiemelk gebruikt is dit misschien niet zo handig. Maar voor een lekker kopje koffie voor onderweg is het weer ideaal. Wist je dat Schlagfix echt de aller lekkeste vegan slagroom heeft?!

Zelf vegan koffiemelk maken

Er zijn verschillende kant en klare te koop in de winkel. Maar vallen deze allemal niet in de smaak? Je kunt ook zelf je vegan koffiemlek gaan mken. Het is wel een klusje, maar dan heb je ook wat.

Ingrediënten voor 500 ml

  • 380 ml water
  • 180 gram ongebrande amandelen
  • 70 ml kokosmelk uit blik. Wel even schudden voordat je deze gebruikt.
  • 15 ml vanille extract, dit geeft een extra lekkere twist aan de koffiemelk. (je kunt de vanille ook vervangen voor kurkuma)

Wat heb je nodig?

Hoe maak je het?

  1. Doe de amandelen en het water in een kom en meng ze met de staafmixer. Tot alles helemaal fijngemalen.
  2. Span de kaasdoek over een kom en doe daar het mengsel van de amandelen en het water daarop. Zodat het kan uitlekken in de kom.
  3. Spoel ondertussen de kom van de staafmixer om.
  4. Doe het uitgelekte vocht in deze mengkom en doe daar dan ook de kokosmelk en de vanille (of kurkuma) bij. En meng alles met de staafmixer nogmaals goed door.
  5. Schenk alles in een schone fles.

Wil je de koffiemelk wat romiger hebben? Klopt de kokosmelk op. En roer het dan door het geheel.

Deze zelf gemaakte plantaardige koffiemelk is ongeveer een week houdbaar in de koelkast. Wel even goed schudden voor gebruik.

Heb jij een merk ontdekt die hier nog niet bij staat laat het ons dan weten.

Dit is ook leuk om te lezen:

Als je dit artikel waardevol vindt. Help mij dan dit te verspreiden door het te delen met andere mensen. Dit kan o.a. door middel van de social media knoppen. Ik vind het ook altijd fijn als je een reactie achterlaat.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *