Home Blog Mexicaanse quinoasalade met kidneybonen

Mexicaanse quinoasalade met kidneybonen

Geschreven door Vega Lifestyle
Mexicaanse quinoasalade met kidneybonen

Dit lekkere recept is gemaakt door chefkok Joris Holtermans voor Vegan Today. Super leuk dat wij regelmatig lekkere recepten van ze mogen delen. Vegan Today is de vegan maaltijd box, elke week hebben ze een andere box. De recepten zitten bij de box in en op hen website kun je van elk recept een kookvideo bekijken. Dit keer hebben we een Mexicaans recept wat geheel glutenvrij is.

Wat heb je nodig voor deze vegan quinosalade?

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 200 gram quinoa
  • 400 ml water
  • 100 gram kidneybonen
  • 100 gram mais
  • 8 plakjes groene jalapeño peper
  • 1 kleine rode ui
  • 8 takjes verse koriander
  • 1  limoen
  • 2 tomaat
  • 100 gram Feto
  • 1 blokje groentebouillon
  • snufje zout en peper

Hoe maak je deze vegan Mexicaanse salade:

1 Spoel de quinoa schoon in een zeef, verkruimel de bouillon erbij en breng het met het water de aan de kook. Als het kookt, zet het vuur op iets boven de laagste stand half afgedekt met de deksel. Kook 13-15 minuten, totdat de quinoa zacht is en het droog genoeg is dat je het kan omscheppen. Check af en toe of het niet te snel droogkookt.

2 Snij intussen de jalapeño peper fijn, snij de tomaten in 1 cm stukjes en de ui in hele fijne blokjes. Pluk de blaadjes van de koriander en snij grof.

Laat de gekookte quinoa afkoelen in een grote saladeschaal.

3 Spoel de gekookte kidneybonen af in de zeef en laat uitlekken. Voeg de mais toe en laat die ook uitlekken.

4 Als de quinoa wat afgekoeld is, voeg dan alle groente, de bonen, de mais en koriander toe en meng.

5 Knijp de limoen boven de salade uit of pers hem eerst met een citruspers. Voeg eventueel wat olijfolie toe om het smeuïger te maken. Zout en peper naar smaak toevoegen.

6 Verkruimel de feto en verdeel over de salade.

Vegan Totday hoe werkt het? …

🌱 Elke donderdag verschijnt er een box met 3 nieuwe maaltijden op onze site.
🌱 Je kan van donderdag t/m woensdag 23:59 uur bestellen.
🌱 Verzendkosten zijn altijd gratis in heel Nederland (uitgezonderd de eilanden) 
🌱 Je kan kiezen tussen 1-2 personen box of 3-4 personen box.
🌱 Wil je voor meer personen bestellen? Geen probleem, laat het ons dan via het contactformulier weten.
🌱 Je krijgt thuis alle ingrediënten die je nodig hebt voor de drie gerechten.

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

You may also like

1 Reactie

Tortilla met gemengde paddenstoelen, kool en vegankaas | Vega Lifestyle Magazine april 24, 2020 - 5:59 am

[…] Mexicaanse quinoasalade met kidneybonen […]

Reply

Laat een berichtje achter