Home Blog Kip-kikkererwtenschotel met parelcous-cous

Kip-kikkererwtenschotel met parelcous-cous

Geschreven door Vega Lifestyle
Kip-kikkererwtenschotel met parelcous-cous - vegan recept - vegan maaltijdbox - vegan eten

Alweer zo’n lekker recept van Vegan Today. Regelmatig mogen wij lekkere recepten van hen met jullie delen. Ze hebben iedere week een nieuwe box met andere lekker recepten. Meer informatie over de maaltijdbox kun je hier vinden …

Kip-kikkererwtenschotel met parelcous-cous wat het je nodig?

Ingrediënten (voor 2 persone):

  • 110 gram parelcouscous
  • 300 ml water met een flinke snuf zeezout
  • 100 gram veganistische kipstukjes
  • 2 uien in stukjes
  • 1 grote wortel in 4 in de lengte en dan blokjes 5mm
  • 60 gram kikkererwten
  • 50 gram zongedroogde tomaat in reepjes en dan doormidden
  • 1 tl gerookt paprikapoeder (de scherpe niet de zoete)
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 tl gemalen koriander
  • 50 gram veldsla
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak
Kip-kikkererwtenschotel met parelcous-cous  - vegan recept - vegan maaltijdbox - vegan eten

Wat heb je nodig voor deze vegan Kip-kikkererwtenschotel met parelcous-cous

1 Breng het water met de zeezout aan de kook en voeg de parelcouscous toe. Kook in 12 minuten gaar. Een teveel aan water kun je afgieten.

2 Bak de veganistische kip 3 minuten op hoog vuur in olijfolie en blus af met de shoyu en rijststroop. Schuif het in een schoteltje en dek het af.

3 Snij de ui en wortel in stukjes en bak in een koekenpan 5 minuten in olijfolie, tot ze glazig zijn. Spoel dan de kikkererwten af, laat uitlekken en voeg toe. Strooi de gerookte paprikapoeder, koriander en een flinke snuf zout erover en schep goed om.

4 Snij de zongedroogde tomaat en voeg met de kipstukjes toe aan de gebakken groente. Verwarm ze even mee met de rest in de pan.

5 Als de parelcouscous klaar is, schep deze in een mooie schaal en meng alles uit de koekenpan erdoor.

6 Besprenkel nog wat citroensap en eventueel olijfolie over de schotel.

7 Serveer met de losse veldsla erbij

Bereidingstijd: 20 minuten

Dit recept is gemaakt door chefkok Joris Holtermans voor Vegan Today. Vegan Today is de vegan maaltijd box van Nederland.

Hoe werkt de maaltijdbox?

🌱 Elke donderdag verschijnt er een box met 3 nieuwe maaltijden op onze site.
🌱 Van donderdag t/m woensdag 23:59 uur bestellen kun je bestellen.
🌱 Verzendkosten zijn altijd gratis in heel Nederland (exec. de eilanden) 
🌱 Zo kun je kiezen tussen 1-2 personen box of 3-4 personen box.
🌱 Wil je voor meer personen bestellen? Geen probleem, laat het ons dan via het contactformulier weten.
🌱 Je krijgt thuis alle ingrediënten die je nodig hebt voor de drie gerechten.

Dit is ook leuk om te lezen …

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

You may also like

1 Reactie

Fabels over nagels ... | Vega Lifestyle Magazine april 14, 2020 - 6:00 am

[…] Kip-kikkererwtenschotel met parelcous-cous […]

Reply

Laat een berichtje achter