Gevulde pompoen met …

gevulde pompoen - gevulde fles pompoen - vegan recept - vegan pasen - vegan kerst - vegan verjaardag

Gevulde pompoen is een perfect gerecht voor een vegan kerstmenu. Dit recept is een een echte eye catcher op je feestelijke tafel. Pompoen gevuld met champignons, paprika, uien, vegan kaas en met vegan room. Dit recept is niet alleen heel erg geschikt voor de kerst, maar ook erg geschikt voor de Pasen bijvoorbeeld. Deze vervangt bijvoorbeeld de gevulde kalkoen of de gevulde rollade, maar dan helemaal vegan friendly.

Flespompoen

De flespompoen is een vaasachtige vrucht met een lange nek en een ronde basis. De schil van deze pompoen is beige tot geel van kleur. De schil is makkelijk te verwijderen. De binnenkant van deze flespompoen bevat oranje vlezig pulp en heeft een zoete nootachtige smaak. Hoe rijper de vrucht is hoe dieper de kleur oranje hij wordt. En dit maakt de pompoen alleen maar nog voller en zoeter van smaak. En nog een leuke bijkomstigheid, deze pompoen is laag in calorieën! Deze pompoen is ideaal voor curry’s, heerlijk voor in de soep en perfect om te vullen.

Het toppunt van feestelijkheid … deze lekkere vegan gevulde pompoen. En nog eens super gezond ook. Er zijn vele manieren om ze te vullen. Bijvoorbeeld couscous, met paprika, bosui, rozijnen en paprikapoeder.

vegan gevulde pompoen - vegan kerstmenu - vegan kerst diner

Vegan gevulde pompoen, wat heb je nodig?

 • 1 fles pompoen
 • 2 vegan plakken kaas
 • 100 gram champignons
 • 2 uien
 • 1 paprika
 • knoflook (1 a 2 teentjes naar keuze)
 • vegan room
veganistische gevulde pompoen

Hoe maak je de veganistische pompoen?

 1. Kook de pompoen ongeveer een uur
 2. Snijd de groenten en fruit deze in een pan
 3. Als de groenten gaar zijn de room erdoor roeren
 4. Als de pompoen gekookt is snijd hem dan in de lengte door midden. Haal de binnenkant eruit.
 5. Leg de kaas in de kuilen van de pompoen en doe daar de vulling over.
 6. Doe het nog 50 minuten in de oven op 180 graden

Roze pan van Le Creuset

Een paar weken terug kregen wij deze super gave pan binnen op de redactie binnen. We hebben er al een aantal lekkere gerechten in gemaakt. Deze gevulde flespompoen is er eentje van.

De nieuwe kleur Shell Pink fascineert met een rustig kleurverloop van zacht roze naar bijna wit. De kleur is te vergelijken met eeuwen oude schelpen die gevonden kunnen worden op stranden van tropische oorden. Net als een schelp gaan de geëmailleerd gietijzeren pannen van Le Creuset jaren mee.

Dit past nog meer op je feestelijke tafel

Vind je dit artikel waardevol? Deel het dan met onderstaande knoppen via Social Media zodat ook jouw familie en vrienden toegang krijgen tot deze waardevolle informatie.

One thought on “Gevulde pompoen met …

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *