Wat zijn broze nagels?

wat zijn broze nagels - vegan nagelverzorging - splijtende nagels - ingescheurde nagel - probleem nagels

Broze nagels zijn kwetsbare nagels die bij het minste of geringste breken, dubbelklappen, splijten of in laagjes loslaten. Broze nagels zijn nagels die erg kwetsbaar zijn

Wat is de oorzaak van broze nagels?

Broze nagels kunnen ontstaan als gevolg van zowel externe factoren als interne factoren. Externe factoren komen van buitenaf. En kunnen de nagels beschadigen. Chemicaliën, stoten, water, de nagels knippen, zagende bewegingen bij het vijlen kunnen oorzaken van broze nagels zijn. Interne factoren komen van binnenuit denk hierbij aan voeding (vitamine en mineralen), slaap (slaap te kort). Deze factoren kunnen broze nagels veroorzaken. Gelukkig kun je er met de juiste verzorging iets aan doen.

Er zijn een aantal veel voorkomende vormen van broze nagels

  • Splijtende nagels
  • Bovenste laagje splijt van de nagel
  • Zachte nagels, kunnen zo omgevouwen worden
  • Breken af

Wat kun je doen om broze nagels te voorkomen?

Het ligt er natuurlijk helemaal aan waarom jouw nagels broos zijn Splijten ze dan is er een hele andere oorzaak dan wanneer ze in laagjes los laten. Met de volgende tips, worden je nagels sterk en gezond.

Vermijd watercontact

vegan nagels verzorging

Door vaak je handen te wassen of in en uit het water te gaan. verliest de huid, maar ook de nagels veel vocht. Dit komt doordat het natuurlijke beschermlaagje door het water wordt opgelost. Hierdoor verliest de nagel (en ook de huid) veel hydratatie. En wordt de nagel droog en broos.

Bescherm je nagels

Chemische stoffen, zoals schoonmaakmiddelen en nagellakremover op basis van aceton zijn funest voor je nagels. Het is daarom aan te raden om tijdens het schoonmaken, handschoenen te dragen. Het is aan te raden altijd nagellakremover zónder aceton te gebruiken. Aceton haalt namelijk vocht uit je nagels.

nagel verzorging - nagel problemen - broze nagels

Knip je nagels en nagelriemen niet!

Knippen is splijten! Een nagel bestaat uit drie nagelplaten. Als je de nagels knipt komt er druk op deze drie lagen te staan waardoor deze los van elkaar raken en gaat splijten. En als je pech hebt komt er zelfs een litteken in je nagel (een verticale streep, dit er altijd zit en je iet meer weg krijgt), op deze plek zou je nagel altijd scheuren of splijten. En voor nagelbijten geldt hetzelfde!

Uitleg foto: Als je naar deze nagel kijkt zie je dat hij in laagjes los laat. Maar je ziet ook een litteken. Die splijtende laagjes kun je verzorgen en voorkomen. Bij dat litteken zou hij altijd blijven scheuren. Dit komt door het knippen van de nagels, door de druk op de nagellagen. Dit kan na 1x gebeuren, maar ook pas na 100x.

Vijlen niet zagen

Regelmatig zie ik mensen zagen met de vijl. Doe dit niet!!! Door te zagen ga je tegen de nagelrichting in, waardoor de nagellagen loslaten van elkaar. Gebruik ook geen metalen nagelvijl en kartonnen nagelvijl is al een stuk beter maar de glasvijl is ideaal. En handig, met de glazen nagelvijl is het alleen mogelijk om vanaf de zijkant richting het midden van de nagel te vijlen. Hierdoor wordt onjuist vijlen, zoals vijlen met een zagende beweging, onmogelijk. Doe je dit wel, dan krijg je kippenvel, dit voelt niet fijn. De glasvijl is het beste voor je nagels en voor het milieu. Als je hem niet laat vallen, heb je hem voor de rest van je leven. Nagels vijlen hoe doe je dat?

Nagellak

Nagellak droogt de nagel ook uit. Het beste advies is, om niet iedere dag nagellak te gebruiken. En verwijder het met een nagellakremover zonder aceton

Nagelverharder

Men is nogal snel geneigd om een nagelverharder te gebruiken. Alleen is de kans groot dat je een vocht tekort in je nagelplaat hebt. De nagelverharder haalt vocht uit de nagels waardoor nagels eerder kunnen splijten. Een nagelverharder maakt nagels harder. En voorkomt wanneer je te veel vocht in je nagel hebt ook het splijten. Het is daarom belangrijk dat je weet, wat de oorzaak is van het splijten. laat de nagel in laagjes los, is sowieso vocht te kort. Kun jij hem dubbelvouwen grote kans dat je te veel vocht hebt.

Wees zuinig op je nagels …

hand en nagel verzorging - vegan nagelverzorging - fabels over nagels

Gebruik je nagels niet als gereedschap. Niets is menselijker dan even snel die doos open maken met behulp van je nagels. Of even iets los krabben hiermee vergroot je de kans op beschadiging en inscheuren.

Wat kun je doen tegen droge en in laagjes los latende nagels? Hydrateren.

Deze nagelplaat is droog en laat daarom in laagjes los. Het beste is om de nagelplaat te hydrateren. Dit kun je van binnen uit doen, door voldoende water te drinken. En je kunt de nagelplaat verzorgen met een een olie of een gel. Let op, een crème op je nagels doen heeft geen enkele zin, dit kan namelijk niet in de nagelplaat trekken en veeg of was je er dus zo weer vanaf.

Geschikte nagelolie:

D.I.Y maak je eigen verzorgingsbadje om je nagels te verzorgen …

Wat heb je nodig:

  • Een bakje of een kom ,waar je nagels in kunnen. Dit kan een bak zijn waar je hele hand in kan. Maar het kan ook een kom zijn waar je je hand als een vuist in doet.
  • Tea tree olie
  • Amandelolie of arganolie

Tea tree olie dood o.a. bacteriën, virussen, schimmels. 2 druppels amandel of arganolie en 1 druppel tea tree olie. Doe deze in de kom en vul aan met lauw water. Doe je hand hier 5 a 10 minuten in en dan je andere hand. Dit kun je 1x per week doen en anders regelmatig. Doe dit bijvoorbeeld als je televisie gaat kijken.

Heb jij een specifieke vraag over jouw nagels? Mail een foto van je nagels en je vraag. info@vegalifestyle.nl

Dit is ook leuk om te lezen …

Tof artikel? Deel het dan op social media met je vrienden en familie …

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.