Home Blog Gevulde flespompoen met …

Gevulde flespompoen met …

Geschreven door Vega Lifestyle
gevulde pompoen - gevulde fles pompoen - vegan recept - vegan pasen - vegan kerst - vegan verjaardag

Kerst, Pasen of … Deze flespompoen is heerlijk en een echte eye catcher op je feestelijke tafel. Deze vervangt bijvoorbeeld de gevulde kalkoen of de gevulde rollade, maar dan helemaal vegan friendly

De flespompoen is een vaasachtige vrucht met een lange nek en een ronde basis. De schil van deze pompoen is beige tot geel van kleur. De schil is makkelijk te verwijderen. De binnenkant van deze flespompoen bevat oranje vlezig pulp en heeft een zoete nootachtige smaak. Hoe rijper de vrucht wordt hoe dieper de kleur oranje hij wordt en dit maakt de pompoen alleen maar nog voller en zoeter van smaak. En nog een leuke bijkomstigheid, deze pompoen is laag in calorieën! Deze pompoen is ideaal voor curry’s, heerlijk voor in de soep en perfect om te vullen.

Het toppunt van feestelijkheid … deze lekkere gevulde flespompoenen. En nog eens super gezond ook. Er zijn vele manieren om ze te vullen. Bijvoorbeeld couscous, met paprika, bosui, rozijnen en paprikapoeder.

Vegan gevulde pompoen, wat heb je nodig?

 • 1 fles pompoen
 • 2 vegan plakken kaas
 • 100 gram champignons
 • 2 uien
 • 1 paprika
 • knoflook (1 a 2 teentjes naar keuze)
 • vegan room

Hoe maak je het?

 1. Kook de pompoen ongeveer een uur
 2. Snijd de groenten en fruit deze in een pan
 3. Als de groenten gaar zijn de room erdoor roeren
 4. Als de pompoen gekookt is snijd hem dan in de lengte door midden. Haal de binnenkant eruit.
 5. Leg de kaas in de kuilen van de pompoen en doe daar de vulling over.
 6. Doe het nog 50 minuten in de oven op 180 graden

Roze pan van Le Creuset

Een paar weken terug kregen wij deze super gave pan binnen op de redactie binnen. We hebben er al een aantal lekkere gerechten in gemaakt. Deze gevulde flespompoen is er eentje van.

De nieuwe kleur Shell Pink fascineert met een rustig kleurverloop van zacht roze naar bijna wit. De kleur is te vergelijken met eeuwen oude schelpen die gevonden kunnen worden op stranden van tropische oorden. Net als een schelp gaan de geëmailleerd gietijzeren pannen van Le Creuset jaren mee. De Braadpan Shell Pink kun je hier kopen o.a.

Dit past nog meer op je feestelijke tafel

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

You may also like

1 Reactie

Wat zijn broze nagels? | Vega Lifestyle Magazine april 6, 2020 - 5:32 am

[…] Gevulde flespompoen met … […]

Reply

Laat een berichtje achter