Ga terug
Afdrukken

Roerbakschotel met sojagehakt en sperziebonen (Asian green)

Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Chinese
Trefwoord roerbak, sojagehakt, sperziebonen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
calorieën 266kcal
Auteur Jubinka

Equipment

  • wok

Ingrediënten

  • 100 gram gedroogde sojastukjes fijn
  • 200 milliliter hete groentebouillon of kokend water
  • 2 eetlepel koolzaadolie
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 eetlepel shaoxing rijstwijn
  • 2 eetlepel donkere sojasaus
  • 100 gram sperziebonen schoongemaakt, licht gekneusd met de zijkant van een groot mes of een Chinees hakmes, en vervolgens diagonaal in stukjes van 1 cm gesneden
  • 1 eetlepel cashewnoten geroosterd
  • 1 eetlepel tamari of zoutarme, lichte sojasaus
  • 1 scheutje sesamolie geroosterd
  • snuf gemalen witte peper
  • handje korianderblaadjes voor de garnering
  • gekookte jasmijnrijst voor erbij

Instructies

  • Laat de sojastukjes voor gebruik 5 minuten weken in de groentebouillon of het hete water.
  • Verhit een wok op hoog vuur tot hij begint te roken en schenk er 1 eetlepel koolzaadolie in. Voeg zodra de olie heet is de knoflook toe en roerbak een paar seconden. Voeg dan de uitgelekte sojastukjes toe en hussel alles een paar seconden door elkaar. Giet de rijstwijn en donkere sojasaus erover en laat 30 seconden al roerend koken.
  • Schuif het sojagehakt naar één kant van de wok. Schenk de resterende eetlepel koolzaadolie in de wok. Voeg zodra de olie heet is de sperziebonen toe. Bak ze al omscheppend 2-3 minuten, tot ze zacht maar nog wel beetgaar zijn.
  • Voeg de cashewnoten toe en breng op smaak met de tamari of lichte sojasaus, geroosterde-sesamolie en gemalen witte peper. Roer alles door elkaar en garneer met de korianderblaadjes. Serveer meteen met de gekookte jasmijnrijst.
    Eet Smakelijk!

Nutrition

Calories: 266kcal | Carbohydrates: 415g | Protein: 153g | Fat: 6.9g