Roerbakschotel met sojagehakt en sperziebonen (Asian green)
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Chinese
Trefwoord roerbak, sojagehakt, sperziebonen
Voorbereidingstijd 5 minutenminuten
Bereidingstijd 5 minutenminuten
Servings 0
Calories 266kcal
Author Jubinka
Equipment
wok
Ingredients
100gramgedroogde sojastukjesfijn
200milliliterhete groentebouillonof kokend water
2eetlepelkoolzaadolie
1teenknoflookgeperst
1eetlepelshaoxingrijstwijn
2eetlepeldonkere sojasaus
100gramsperziebonenschoongemaakt, licht gekneusd met de zijkant van een groot mes of een Chinees hakmes, en vervolgens diagonaal in stukjes van 1 cm gesneden
1eetlepelcashewnotengeroosterd
1eetlepeltamari of zoutarme, lichte sojasaus
1scheutjesesamoliegeroosterd
snufgemalen witte peper
handjekorianderblaadjesvoor de garnering
gekookte jasmijnrijstvoor erbij
Instructions
Laat de sojastukjes voor gebruik 5 minuten weken in de groentebouillon of het hete water.
Verhit een wok op hoog vuur tot hij begint te roken en schenk er 1 eetlepel koolzaadolie in. Voeg zodra de olie heet is de knoflook toe en roerbak een paar seconden. Voeg dan de uitgelekte sojastukjes toe en hussel alles een paar seconden door elkaar. Giet de rijstwijn en donkere sojasaus erover en laat 30 seconden al roerend koken.
Schuif het sojagehakt naar één kant van de wok. Schenk de resterende eetlepel koolzaadolie in de wok. Voeg zodra de olie heet is de sperziebonen toe. Bak ze al omscheppend 2-3 minuten, tot ze zacht maar nog wel beetgaar zijn.
Voeg de cashewnoten toe en breng op smaak met de tamari of lichte sojasaus, geroosterde-sesamolie en gemalen witte peper. Roer alles door elkaar en garneer met de korianderblaadjes. Serveer meteen met de gekookte jasmijnrijst.Eet Smakelijk!