Ga terug
+ servings
Pinda-tomatencurry
Afdrukken

Pinda-tomatencurry

fusion gerecht
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch, Main Course
Keuken fusion
Trefwoord pinda, tomaten, vegan curry
Voorbereidingstijd 7 minuten
Bereidingstijd 21 minuten
Porties 4
Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 2 cm verse gember fijngesneden
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 3 flinke aardappels geschild en in blokjes
  • 3/4 theelepel gemalen koriander
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 100 gram cherrytomaatjes gehalveerd
  • 100 gram tuinerwtjes
  • 100 gram pindakaas
  • 750 milliliter groentebouillon
  • 4 handen boerenkool
  • 300 gram rijst of bloemkoolrijst

garnering

  • beetje geraspte kokos

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een soeppan. Pers de knoflook uit boven de pan en bak ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur samen met de gember en ui.
  • Voeg de aardappels komijn en cayennepeper toe en bok 1 minuut mee.
  • Voeg de tomatenpuree en de pindakaas toe en bak nog 1 minuut. Blijf roeren om aanbranden te voorkomen. 
  • Schenk de groentebouillon in de pan en voeg de boerenkool en tomaatjes toe. Breng langzaam aan de kook en plaats het deksel op de pan. Breng op smaak met zout en peper laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg nu de tuinerwtjes toe en kook die nog even 5 minuten mee
  • Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking 
  • Serveer de curry met een kom dampende rijst en naar smaak geraspte kokos
    tip ook lekker met wat gehakte pinda’s om de smaak van de pindakaas meer naar voren te halen.