Ga terug
+ servings
Vegan Tjap Tjoy recept.
Afdrukken

Vegan Tjap Tjoy

Zoet-zuur oosters gerecht
Gang Hoofdgerecht, lunch, Main Course
Keuken aziatisch, Chinese
Trefwoord zoet-zuur
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 4
Auteur Jubinka

Ingrediënten

  • 200 gram witte kool fijne reepjes
  • 200 gram prei gesneden
  • 300 gram tempeh
  • 2 winterwortels plakjes
  • 125 gram tauge
  • 150 gram sperziebonen 2 cm snijden
  • 1 ui gesnipperd
  • 4 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel maizena
  • 3 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepel rietsuiker
  • 1 klein blikje ananasstukjes sap opvangen
  • olijfolie
  • 1 eetlepel chinkiang vinegar
  • 1 eetlepel rijstwijn

Instructies

  • Snijd de tempeh in plakken van 1 cm dik en bak ze bruin in olijfolie.
  • Als ze bruin zijn afblussen met 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel rijstwijn. De plakjes uit de pan halen. 
  • De witte kool, sperziebonen, wortel roerbakken. Voeg na 2 minuten de prei en ui toe en bak zo'n 3 minuten mee.
  • Tempeh in kleine plakjes snijden.
  • Doe tomatenpuree, sojasaus, sambal, ananasstukjes, chinkiang vinegar en rietsuiker erbij. 
  • Doorsudderen, bind met maïzena. Doe de ananassap erbij om te verdunnen. 
  • De tempeh mag erbij, laat nog even 8 minuten zachtjes pruttelen.
    Eet smakelijk!