Ga terug
vegan tiramisu
Afdrukken

Vegan Tiramisu

Ingrediënten

  • 1 pakje vegan mascarpone van Schlafix;
  • 250 gram vegan slagroom;
  • 1 zakje klop fix1
  • 1 pakje biscuitjes;
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 1 kop extra sterke koffie (chocolademelk is ook erg lekker)
  • 2 eetlepels likeur 43 Als er kinderen mee eten, laat je deze achterwege
  • 2 eetlepels cacao poeder

Instructies

  • Doe de rietsuiker in de koffie en roer dit goed door.
  • Doe de slagroom samen met de poedersuiker en de klop fix in grote kom en klop op tot een mooie stevige slagroom.
  • Klop de mascarpone in een andere kom los en voeg de likeur 43 en 2 lepels sterke koffie toe.
  • Meng nu beide mengsel samen in een kom en klop nog heel kort even op.
  • Dompel de biscuitjes in de koffie en leg ze in een grote schaal of meerdere kleine kommetjes. Zorg voor 4 laagjes biscuitjes en sluit af met nog 2 a 3 lepels koffie over de koekjes te sprenkelen.
  •  Verdeel het mascarpone mengsel over de koekjes.
  • Zet de vegan tiramisu een paar uur in de koelkast. Lekkerste is om het een dag van te voren te maken.
  • Voor het serveren zeef je de cacao poeder over de tiramisu.