Ga terug
–+ servings
vegan vissticks zelf maken of kopen?
Afdrukken

Home made 'vissticks'

zelf vissticks maken
Gang Bijgerecht, lunch
Trefwoord fishfinger, visstick
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 4
Auteur Jubinka

Equipment

  • oven of air fryer

Ingrediënten

  • 300 gram tofu uitgelekt, drooggedept en in sticks gesneden
  • 1-2 vellen nori in formaat als de sticks geknipt
  • 1/2 citroen sap
  • 2 theelepel zeezout
  • 90 gram kikkererwtenmeel
  • 120 milliliter water
  • 50 gram panko
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder

Instructies

  • Bekleed bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden
  • Leg de sticks neer en leg de nori bovenop elke stick. Druppel citroensap erover en strooi zout erover.
  • Doe de kikkererwtenmeel in een kommetje, doe er zoveel water bij dat het een kleverige ei-achtige mengsel ontstaat. Doe de panko met de uienpoeder, knoflookpoeder en paprikapoeder in een ander kommetje, meng goed.
  • Haal de sticks door de meelmengsel, zorg dat het goed bedekt is. Daarna door de panko halen en leg ze op de bakplaat. Bak de sticks/tofoe in 15/20 minuten goudbruin.