Ga terug
heerlijke vegan Bietencarpaccio recept.
Afdrukken

Bietencarpaccio

Ingrediƫnten

  • 1 grote chioggia biet
  • 1 gele gele biet
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel appelciderazijn
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 50 gram walnoten, grof gehakt
  • 100 gram plantaardige feta, in blokjes of verkruimeld
  • 15 gram basilicum, eventueel in reepjes

Instructies

  • Gebruik een mandoline of scherp mes om de bieten in dunne plakjes te snijden. Doe ze in een kom en voeg de knoflook, olijfolie, het citroensap, de azijn, het zout en de zwarte peper toe.
  • Verhit een pan op middelhoog vuur en bak de walnoten tot ze een beetje beginnen te bruinen. Haal uit de pan en laat even afkoelen.
  • Schik de bieten op een serveerschaal en garneer met de walnoten, plantaardige feta en basilicum.