Bietencarpaccio

heerlijke vegan Bietencarpaccio recept.

Bietencarpaccio: Spoiler alert: het is geen echte vleescarpaccio. Wél een heerlijke bietensalade. Deze prachtige bieten gebruik ik vaak om gerechten meer kleur te geven, maar nu is de tijd gekomen dat ze hun eigen gerecht krijgen. De simpele marinade gaat hand in hand met de zoete en licht aardse smaak van deze prachtige antioxidantenbommetjes.

Bietencarpaccio

Bietencarpaccio ik ben er echt dol op. Je kunt het met alleen rode bieten maken, maar ook met rode en gele of alleen gele en dan heb je ook nog rood met witte bieten. Je kunt er dus eindeloos mee variëren . Hoe leuk en vooral, hoe lekker is dat?!

Vegan rainbow food

Deze heerlijke bietencarpaccio is een van de lekkere en kleurrijke recpeten uit het boek van Jason Tjon Affo, Vegan rainbow food. Wie Jason een beetje volgt, weet dat hij dol is op kleurrijk eten. En dat zie je ook terug in zijn kookboeken. Zijn andere kookboeken zijn Vegan soul food en Vegan party food. Allemaal stuk voor stuk zeer kleurrijke kookboeken.

Tip van Jason:

Voor wat extra pit kun je wat in ringetjes gesneden chilipeper toevoegen. Je kunt dan kiezen voor groene of rode of beide. Zo kun je naast wat meer pit ook meteen nog meer kleur aan je gerecht geven.

Vegan rainbow food een super tof vegan kookboek.
heerlijke vegan Bietencarpaccio recept.
Afdrukken

Bietencarpaccio

Ingrediënten

  • 1 grote chioggia biet
  • 1 gele gele biet
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel appelciderazijn
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 50 gram walnoten, grof gehakt
  • 100 gram plantaardige feta, in blokjes of verkruimeld
  • 15 gram basilicum, eventueel in reepjes

Instructies

  • Gebruik een mandoline of scherp mes om de bieten in dunne plakjes te snijden. Doe ze in een kom en voeg de knoflook, olijfolie, het citroensap, de azijn, het zout en de zwarte peper toe.
  • Verhit een pan op middelhoog vuur en bak de walnoten tot ze een beetje beginnen te bruinen. Haal uit de pan en laat even afkoelen.
  • Schik de bieten op een serveerschaal en garneer met de walnoten, plantaardige feta en basilicum.

Handig om te weten over Vegan rainbow food:

Dit is ook leuk om te lezen: