Vegan wortel-pancakes

wortel pancakes lekker en gezond om te maken.

Wortel-pancakes: Wortel, kardemom, vanille en sinaasappel: een combinatie waar ik erg lekker op ga. Met deze vrolijke pancakes breng je de zon op je bord!

Ja dit is weer een heerlijk recept van Jason Tjon Affo. Jason heeft inmiddels zijn derde boek uitgebracht. Naast de twee eerdere kleurrijke uitgebrachte vegan kookboeken Vegan soul food en Vegan party food is het nu de beurt aan Vegan Rainbow Food.

Jason Tjon Affo

Jason heb ik een paar keer mogen ontmoeten. Hij is niet alleen in zijn eten heel kleurrijk, maar ook als persoon. Zijn kleurrijke voeding spreek mij wel onwijs aan.

Vegan wortel-pancakes

Ze zeggen wel eens het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Elke maaltijd (ontbijt, lunch en diner) is belangrijk. Echter is het ontbijt van ons Nederlanders vaak maar erg magertjes. Een boterham met hagelslag is nog steeds het meest gegeten ontbijt in Nederland. Met deze heerlijke vegan wortel-pancakes zet je toch een complete maaltijd op tafel. Ze zitten vol met vezels vitamine en minerale een perfecte start van de dag. Ze geven veel langer een verzadigd gevoel en leveren meer energie dan die boterham met hagelslag.

Deze heerlijke wortel-pancakes zijn helemaal niet zo moeilijk om te maken. En met al het fruit en op en omheen, heb je een heel voedzaam ontbijt. Of misschien maak jij het wel liever voor de lunch of …

wortel pancakes lekker en gezond om te maken.
Afdrukken

wortel-pancakes

Porties 7 pancakes

Ingrediënten

  • 200 gram kikkererwtenmeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 3 eetlepels suiker
  • 160 gram winterpeen, geraspt
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 150 ml plantaardige melk
  • geraspte schil van 1 biologische sinaasappel
  • 50 gram plantaardige boter, gesmolten
  • 3 eetlepels zonnebloemolie

Instructies

  • Meng het kikkererwtenmeel, bakpoeder, zout, de kardemom en suiker in een kom. Voeg de rest van de ingrediënten, behalve de zonnebloemolie, toe en meng tot een dik beslag.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bestrijk de pan met 1 eetlepel zonnebloemolie en giet 2 eetlepels beslag in de pan. Doe een deksel op de pan en bak de pancake tot de onderkant goudbruin is. Draai de pancake om en bak ook de andere kant goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is.
  • Serveer de wortelpancakes met ahornsiroop, fruit en een muntblaadje.

Meer over Vegan rainbow food

Vegan rainbow food 60 kleurrijke recepten