Vegan soul food

Vegan soul food vegan kookboek

Afgelopen week is het superkleurrijke én lekkere kook boek van Jason Tjon Affo van @theindigokitschen verschenen. En wij mochten deze uittesten en ook nog eens eentje weggeven.

Vegan eten zoals je nog niet eerder hebt gezien (of geproefd!). In dit prachtige super kleurrijke kookboek deelt JasonTjon Affo-bekend van The Indigo Kitchen-zijn allerlekkersteveganistische recepten.Door de natuurlijke kleurstoffen die hij gebruikt, zijn de gerechten een feest voor het oog. Perfect om te serveren tijdens een feestje of comfortfood voor jezelf.

De recepten hebben een multiculturele inslag met een tropisch tintje.Denk aan Bojo (cassave-kokostaart) / cheesy polentafrietjes / traditionele pom / een kruidige cassavesoep / een rijstbowl in Japanse stijl/ spicy tofu scramble / bao buns. Ofheb je toch meer zin in een broodje pikante sticky tempeh of een kom havermout met bakbanaan? Allemaal vegan, gezond en superlekker!

De Surinaams-Nederlandse Jason Tjon Affo, fotograaf, foodstylist en chef-kok, is bekend van het lifestyleplatform The Indigo Kitchen (23K volgers op Instagram). Naastfoto’s van de prachtigste vegan gerechten, deelt Jason op zijn blog veel over zijn persoonlijke leven en de onderwerpen die hem aan het hart gaan.

Wat vinden wij van Vegan soul food?

Wie mij een beetje kent , weet dat ik dol ben op kleur. Dit boek trok dan ook meteen mijn aandacht toen ik het persbericht in mijn mailbox ontving. Het boek is super mooi vormgegeven en er staan echt prachtige foto’s in. Er staan ruim 60 vegan kleurrijke recepten in. Daarnaast ook de nodige informatie die ik zelf reuze interessant vind. Alles over kleurrijk eten, met welke kleurstoffen maak je nu je smoothie zo mooi paars of hoe krijg ik mijn eten oranje, groen , blauw etc.. Ook is er een hoofdstuk besteed aan foodstyling en foodfotografie. Nu wist ik hier al veel van, maar ik kon zeker wat met deze tips en tricks. De recepten zijn in leuke categorieën ingedeeld. De recepten zijn duidelijk en goed uitgewerkt. En de meeste helemaal niet lastig om te maken, maar wel heel erg lekker! Ondanks dat het boek rijk aan kleur is, straalt het ook heel veel rust uit. Dit is een boek, waar wij veel en nog lang uit gaan koken, baken en …

Handig om te weten over vegan soul food …

 • Auteur: Jason Tjon Affo
 • Uitgever: Becht
 • EAN 9789023016519
 • Vegan soul food o.a. te koop bij Bol.com
 • Prijn 22,99

Winactie Vegan soul food …

Wij mogen een boek verloten onder onze lezers. Wil jij kans maken op dit leuke, kleurrijke en vooral lekkere boek? Doe dan zeker mee. Laat ons in een reactie weten dat je meedoet. en like onze facebook pagina … Extra kans, deel het artikel op social media en tag ons erin (anders weten we niet dat je gedeeld hebt). De winactie loopt tot 25 september 2020. We maken de winnaar onderaan dit artikel bekend.

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

De winnaar

De winnaar van dit super kleurrijke boek is geworden … Monique Alys. Van harte gefeliciteerd Monique. Zou jij ons je adres willen mailen: info@vegalifestyle.nl dan zorgen wij dat het boek zo snel mogelijk bij jou komt. Hebben we binnen 48 uur niets gehoord, dan trekken we een nieuwe winnaar. Er is inmiddels een nieuwe winnaar getrokken Sigrid de Groot het boek is al in haar bezit.

29 thoughts on “Vegan soul food

 • Yvonne says:

  Ik hoor zoveel toffe reacties over dit boek! Ik wil hem daarom graag winnen! Liefs Yvonne

  • Linda Wijnalda says:

   Ja super leuk. Fijn om anderen mee te wow-en en zelf te smikkelen. Ik zou dit graag winnen. En mijn fotoskills hebben ook een upgrade nodig hahaha

   • Suzanne says:

    Jaaa wwatleuk. Dit boek staat heel hoog op mijn verlanglijstje!

 • Marja says:

  Het is een beetje een typisch Nederlands druilerig dag vandaag dus wat is dan leuker om uit zo’n kleurrijk boek iets heerlijks, zonnigs en kleurrijks op tafel te zetten!

 • Oohh ja super graag!!! Vooral omdat mijn vriend altijd moeite heeft met de wat verre keukens vol kleur en smaak. Hij is Frans en niet gewend aan veel kruiden haha. Deze foto’s alleen al maken vast dat hij dit wel wil uitproberen 🙂

 • Sandy Van der Kolk says:

  Dat lijkt me een heerlijk boek! Ik doe héél graag mee!!

 • Evelyne says:

  Lijkt me een heerlijk boek! Zeker ook om dingen uit te proberen en te delen in mijn vriendenkring.

 • Jannie says:

  Wie houdt er nou niet van kleur? Ik zou dit boek heeel graag winnen!

 • Maaike says:

  Dit lijkt me zo’n tof boek, heb m nu al een paar keer voorbij zien komen en word blij van al die kleurtjes!

 • Anna says:

  Mooie foto’s zo benieuwd naar de rest van het boek. Ik wil de recepten graag uitproberen

 • Hannah says:

  Oh, toen ik dit boek voorbij zag komen op facebook ging het gelijk op mijn verlanglijstje! Lijkt me een fijne aanwinst. Dus ja: ik loot graag mee!

 • frida van til says:

  zou echt super zijn om te winnen, want in een verdrietige tijd kan ik wel wat soulfood gebruiken en wil ook graag mijn vega lifestyle een boost geven, want ben het spoor wat bijster. Tot horens!

 • Suzanne says:

  Jaaaa wat leuk! Dit boek staat hoog op mijn verlanglijstje!

 • Jenneke Sliep says:

  Omdat ik zo graag weer wat kleurigheid toe wil voegen aan mijn leven. Vorig jaar werd ik wederom ernstig ziek en leefde ik tussen ziekenhuis en thuis. Het bakken en koken van kleurige taartjes en gerechtjes vielen tussen wal en schip. En al word ik niet meer beter…ik wil zo graag weer wat inspiratie voor kleurigheid in mijn keuken. Liefs ❤️

 • Yvonne D. says:

  Wauw, ziet er geweldig uit! ❤️ Ik maak ontzettend graag kans! Ik kan wel wat inspiratie gebruiken!

 • Monique Philippart says:

  Ohhhh ik word blij van vegan kleurtjes!
  Verslaafd aan kookboeken, dus ben erg benieuwdnaar dit boek.

 • Jenneke Sliep says:

  Toen ik vorig jaar ernstig en ongeneeslijk ziek werd verdween de kleur uit mijn leven maar ook uit mijn keuken. Nu het soms wat beter gaat zou ik dat dolgraag weer een beetje terug willen. Inspiratie kan ik daar heel goed bij gebruiken. Daarom doe ik mee

 • Tanja Allemand says:

  Niet dat ik nog geen kookboeken heb maar lekkere recepten kan je nooit te veel hebben!

 • Ilona says:

  Ik heb nog geen één vega boek in mijn bezit en zoek elke dag heel internet af naar lekkere recepten. Maar dit mooie boek zou te gek zijn!!

 • Monique Alys says:

  Dit boek ziet er zooo geweldig kleurrijk uit. Ik zou dolgraag deze nieuwe, heerlijke recepten bereiden in mijn keuken hoor. Ik ben reuze benieuwd!!

 • Sarina says:

  Ik waag graag een poging om te winnen. Jason is zo’n knapperd, wat hij allemaal kan in de keuken is echt ongelooflijk!

 • emmy says:

  Oh, ik waag graag een kansje, zeker leuk zo’n mooi kleurrijk EN gezond eten! Ik ben benieuwd!

 • Meggy Soer says:

  Ik zou dit boek graag winnen voor mijn zus. Ze is vegetarisch en kan wel een nieuwe inspiratiebron gebruiken.

 • Laura Van gestel says:

  Dit boek lijkt me echt te gek! De beste manier om mijn omni vrienden te laten zien dat vegan de way to go is is door ontzettend lekker voor ze te koken. Dit boek zou me daar enorm bij helpen 🙂

  • Vega Lifestyle says:

   dit boek is echt super goed. Er staan zoveel lekkere recepten is. Echt een aanrader.

 • Desiree says:

  Heel graag! Ik ben nu net een paar maanden begonnen met grotendeels veganistisch eten dus wat inspiratie zal heel fijn zijn

 • Josie says:

  Jaaaa wat leuk dat ik deze winactie nog op de valreep zie! Ik had dit boek toevallig al op het oog; want hóe leuk zou het zijn als ik mijn Surinaamse schoonfamilie zou kunnen verrassen met homemade lekkernijen! (Die stiekem vegan zijn) By the looks of it zijn de gerechten in ieder geval al enorm geslaagd

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *