Yvonne in gesprek met de pr manager van WildPig Wines

wild pig - wijn - gretha - colette kautz - Yvonne Bijkersma

Wie is Colette Klautz ?

colette klautz - wild pig wijn

Iemand met een hart voor mooie en (h)eerlijke producten. Achter een goed foodmerk zit altijd een verhaal: de eerste producent met een idee, de ontdekker met een philisophie of de liefhebber, die van zijn hobby zijn merk maakt. Die verhalen wil ik vertellen, opdat ze doorverteld worden. Niet alleen om mensen blij te maken, maar ook bewuster wat ze eten en drinken. Zo werk ik al 20 jaar, sinds ik CK media promotions oprichtte.

Wie is Greta?

Greta was een zeug die wijnmaakster Veronique Torcollacci gewond aantrof in een van haar wijngaarden. Véronique heeft haar verzorgd en weer losgelaten., maar zij kwam steeds weer terug. Veronique noemde haar Greta. Toen er een naam gezocht werd voor een nieuwe wijn, werd deze opgedragen aan Greta en Wild Pig genoemd.

Wat kun je vertellen over Wild Pig Wines

Heel veel! De wijnen komen uit Zuid-Frankrijk, uit de Pays d’Oc. De druiven komen bij vele verschillende wijnboeren vandaan. De uitdaging voor de wijnmaakster is om steeds dezelfde smaak in de fles te krijgen op basis van al die verschillende druiven. Jaarlijks worden er 2 miljoen flessen gemaakt, voornamelijk voor Nederland. De smaken zijn toegankelijk en herkenbaar.

Hoeveel soorten wijn zijn er?

In Nederland zijn er 7 variaties van Wild Pig verkrijgbaar: chardonnay, sauvignon, viognier, cabernet sauvignon, merlot, syraz en syrah rosé. Dit zijn allen 100% cépage wijnen (dus geen mengwijnen van verschillende druivenrassen). Voor een beginnende wijndrinker of iemand die niet zo vaak wijn drinkt, is dit supergemakkelijk en snel herkenbaar!

wild pig wijn

Wild Pig is ook erg duurzaam en vegan! Kun je hier iets meer over vertellen?

Het moederbedrijf Gabriel Meffre is veel met duurzaamheid bezig, zowel in de wijngaarden, als in de arbeidsvoorwaarden, als nu ook in de verpakking waarbij ze het gewicht van de flessen met bijna 20% hebben teruggebracht. De wijnen zijn 100% vegan, dat wil zeggen dat ook voor de filtering geen enkel dierlijk product gebruikt wordt.

Wild Pig heeft een vrouwelijke wijnmaker, wat maakt haar zo bijzonder?

Vrouwen zijn van nature meer gefocust op geuren en kunnen die beter onthouden dan de meeste mannen. Véronique heeft een echt uitzonderlijk smaakgeheugen. Zij weet precies welke druiven van welke wijnboer ze moet gebruiken voor het samenstellen van de juiste smaak.

Hoe bepaal je welke wijn het beste bij je past?

Eigenlijk is dat niet de goede vraag. Je kiest je wijn meer bij een moment dan bij je persoon. Ik gebruik mijn eigen 5 W’s voor wijnkeuze: wie, waar, wanneer, waarom, waarbij?

Daarom heeft Wild Pig ook het wijnwiel bedacht, waarop je kunt aangeven welke associatie een wijn bij jou oproept. Zo kan je erachter komen welke wijn voor jou bij welke gelegenheid past.

wildpig wijn wiel - wijn wiel - wild pig wines

Bijvoorbeeld: Als je met vriendinnen in het park gaat borrelen, zal je andere wijn kiezen dan ’s avonds bij de open haard met je partner tijdens een goed gesprek.

Toen ik nog geen wijn dronk zeiden mensen altijd je moet beginnen met een witte wijn. Is dit echt het beste of is dit een fabel?

Dat hangt er van af wat je gewend was. Als je vaker wat zoetere (alcoholische) drankjes dronk, dan is de stap naar witte wijn misschien minder groot. Vaak is witte wijn wat soepeler en lichter dan rode. Maar tegenwoordig zie je steeds meer droge witte en juist soepele rode wijn…

Waar moet een goede wijn aan voldoen?

Voor mij is een goede wijn een wijn die waar maakt wat je er van verwacht. Dus die steeds herkenbaar is aan zijn druivenras en die nooit verveelt! Daarbij kun gewoon afgaan op je eigen smaak en een betrouwbaar merk biedt daarvoor ook houvast.

Wat moeten onze lezers zeker nog weten?

Wijn is plezier! Je hoeft er geen verstand van te hebben om te weten of je het lekker vindt. En, kies niet de allergoedkoopste. Je betaalt alleen al voor het verpakkingsmateriaal (lege fles, schroefdop, etiket, doos), transport, accijns, marges en btw ongeveer 3 euro. Dan zit er nog geen wijn in de fles. Koop je een fles wijn van 4 euro, heb je voor 1 euro aan wijn. Besteed je bijv. 6 euro, dan heb je voor 3 euro aan wijn.Dat verschil kan iedereen proeven.

Wil je meer weten over Wild Pig kijk dan even op de website

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

One thought on “Yvonne in gesprek met de pr manager van WildPig Wines

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *