Rick Scholtes vertelt……

Rick Scholtens - vegen dier voeding - vegen voeding voor dieren - vegan - veganisme - vegan food - Yvonne Ufkes - vegan magazine - interview - vega lifestyle magazine

Wie is Rick Scholtes
Geen idee wie ik ben, maar ik kan wel zeggen wat ik doe en/of gedaan heb. Ik heb milieukunde (BSc) en filosofofie (MA) gestudeerd. Naast mijn werk bij een adviesbureau voor duurzaambouwen als LCA-specialist (LCA=levenscyclusanalyse), run ik de webwinkel VegaVriend samen met mijn vriendin. Ik volg een opleiding voor gedragstherapie bij honden en geef ik opvoedingslessen op een hondenschool als kynologisch instructeur. En verder run ik samen met Alex Blanker nog een groothandel voor vegan huisdiervoeding.

Hoe lang ben jij al vegan?
Ongeveer 20 jaar

Waarom veganvoeding voor dieren?
Ik denk dat dit een van de laatste moeilijke onderwerpen is op het terrein van veganisme. Aan de ene kant is er de vraag of vegans en huisdieren wel ok is? Passen huisdieren in een vegan wereldbeeld? Aan de andere kant hebben we op dit moment te maken met huisdieren die in vervelende situaties zitten, waar wij zelf een oplossing aan kunnen bieden. Maar daarbij speelt dan altijd het dilemma plantaardige voeding voor vleesetende dieren, hoe moeten we daarmee omgaan? Het ene dier redden door het andere dier ervoor op te offeren? Dat past zeker niet goed in het vegan wereldbeeld. En daarom vegan voeding voor huisdieren. Omdat het gezond kan zijn, mits de hond of kat volwaardig voer krijgt.

Is vegan dierenvoeding volledig?
Ja, als de vegan diervoeding alle voedingsstoffen bevat die een hond of kat nodig heeft om gezond te blijven. Om een voer compleet te noemen moet het voldoen aan de eisen van de FEDIAF (in Amerika de AAFCO). Volwaardig Vegan huisdiervoeding voldoet aan de door deze branchorganisatie gestelde eisen. Dat betekent dat alle stoffen die nodig zijn voor een gezond leven van een hond of kat er aan toegevoegd zijn. Voor katten is het bijvoorbeel belangrijk dat er taurine aan het voer is toegevoegd, want zonder taurine kan de kat niet leven. Dit is synthetisch toegevoegd en samen met een aantal andere vitamines en mineralen zorgt dat ervoor dat het voer compleet is. Onze katten zijn niet voor niets al bijna 12 jaar in goede gezondheid.

Heb jijzelf huidieren?
Ik heb twee honden en twee katten. Snoopy was de eerste die bij ons kwam. Toen ze 3,5 was kwam ze bij ons wonen. Inmiddels krijgt ze bijna 12 jaar vegan kattenvoer. De andere kat heet Hannah. Zij kwam bij ons wonen toen ze 6 maanden oud was. Ook zij krijgt nu bijna 12 jaar vegan kattenvoer.
De honden zijn minder lang bij ons. Rani (circa 10-12) woont nu ruim 4 jaar bij ons en Teddy (4) ruim 2 jaar.

Voor welke dieren verkoop je vegan voer?
Honden en katten. Voor honden hebben we diverse voedingen: brokken, natvoer, worsten, kluiven en snacks. Voor katten hebben we brokjes, natvoer en worst. Daarnaast verkopen we verantwoorde producten zoals kussens, speeltjes, kattengrid, shampoo en poepzakjes.

Welk recept van vegafoodblog.nl zou jij wel eens willen maken of heb je wel eens gemaakt?
Ik vind de falafelsandwich met heerlijke dressing er wel heel lekker uit zien. Ik vind recepten met kikkererwten vaak lekker.

Wat is het favoriete boek van Rick Scholtes?
The Case for Animal Rights van Tom Regan, omdat dat vanuit filosofisch perspectief het best aansluit bij hoe ik denk over dierenrechten. Ik kan ook erg genieten van de boeken van Carlos Castaneda. Niet zozeer omdat ik het allemaal geloof, maar omdat het een leuke manier is om op een andere manier naar de wereld te kijken.

Waar kunnen onze lezers jou (Rick Scholtes) vinden?

Op facebook  Of via VegaVriend:  (info@vegavriend.nl) en facebook vegavriend 

 

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Dit is ook leuk om te lezen:

One thought on “Rick Scholtes vertelt……

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *