Home Blog Veganistische zwarte bonenburgers met champignons

Veganistische zwarte bonenburgers met champignons

Geschreven door Gastbloggers eenmalige gastblogger
Veganistische zwarte bonenburgers met champignons

Veganistische zwarte bonenburgers met champignons

Er zijn gelukkig steeds meer veganistische opties in de supermarkt verkrijgbaar. Maar het is altijd lekker om zelf burgers te maken. Je kunt eindeloos variëren, want je kunt alle soorten groenten, granen, noten en kruiden die je lekker vindt verwerken in je vegan burgers en balletjes. Het is ook de ideale manier om groentes te verstoppen voor je kids. Mijn dochtertje krijgt op deze manier veel groentes binnen! Benieuwd naar deze smaakvolle en voedzame veganistische zwarte bonenburgers met champignons? Lees dan gauw verder!

Veganistische zwarte bonenburgers met champignons

Dit heb je nodig voor 6 zwarte bonenburgers

  • 1 pot zwarte bonen
  • 7 champignons
  • 2 bosuitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • zout en peper
  • peterselie
  • 1 theelepel gist
  • paneermeel

Veganistische zwarte bonenburgers met champignons

Zo maak je de veganistische zwarte bonenburgers met champignons

  1. Snijd je champignons in stukjes en bak ze in plantaardige boter.
  2. Laat de bonen uitlekken en doe ze in een grote kom.
  3. Stamp de bonen fijn met een stamppot stamper.
  4. Snijd je uitjes en knoflook klein en voeg alle groentes samen in de kom.
  5. Voeg je kruiden en gist toe en roer alles goed door.
  6. Voeg vervolgens de paneermeel toe: beetje bij beetje, tot je een stevige structuur hebt waar je burgers van kan maken.
  7. Vorm 6 a 7 burgers – zorg ervoor dat ze niet te dik zijn, dan vallen ze sneller uit elkaar.
  8. Je kunt ze even een tijdje in de koelkast laten staan, om ze nog wat steviger te laten worden, maar je kunt ze ook gelijk bakken in de pan, met een beetje plantaardige boter.

Deze burgers zijn heerlijk op een broodje, met rauwkost en chilisaus. Ik heb als lunch twee boterhammen gemaakt; een met hummus en een met olijventapanade. Daarop een lekkere salade en de burgers. Als avondeten aten we dezelfde salade, met volkoren pasta, gebakken champignons, broccoli en de zwarte bonenburgers. Super lekker!

Enjoy!

Dit blog artikel is geschreven door Kari …

Kari blogt vier keer per week op columnsbykari.com, een mamablog over opvoeding, dierproefvrije beauty, style en een vegan lifestyle. Op Instagram post ze over haar leven als mama van Isaya (2,5) en haar zwangerschap. Voor ons deelt ze haar favoriete recepten, vegan hotspots en kookboeken.

Kari heeft deze heerlijke pannenkoeken ook gebakken….

 

Veganistische zwarte bonenburgers met champignons

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Dit is ook leuk om te lezen:

You may also like

5 Reacties

Avatar
Tomas februari 18, 2018 - 9:06 am

Een pot? Blik? Groot, klein?

Reply
Veganistische zoete aardappelburger met cannelloni bonen mei 11, 2018 - 3:47 pm

[…] Veganistische Zwarte Bonen Burgers Vegan Brocoli & Mushroom Balls Vegan Potato & Chickpea Burgers Vegan Paprika & Parsnip Balls Vegan Homemade Veggie Burgers […]

Reply
Vegan Black Bean Burgers with Mushrooms: Delicious and Healthy mei 25, 2018 - 4:36 pm

[…] Check out the Dutch version of my vegan black bean burgers here! […]

Reply
Mungbonen Burgers met Aquafaba Aioli | Vega Lifestyle Magazine november 19, 2019 - 3:10 pm

[…] Veganistische zwarte bonenburgers met champignons […]

Reply
10 tips voor moeilijke eters ... | Vega Lifestyle Magazine januari 9, 2020 - 6:03 am

[…] Veganistische zwarte bonenburgers met champignons […]

Reply

Laat een berichtje achter