Hoe kun je geld besparen op je boodschappen?

geld besparen - vegan - boodschappen

Heb jij dat ook? Iedere maand is het weer schrikken als je ziet hoeveel je aan je boodschappen hebt uitgegeven. Deze tips hielpen mij om geld te besparen, je hoeft ook nog eens veel minder weg te gooien. Eten is niet gemaakt om weg te gooien

Maak een boodschappenlijstje

Dit deed ik echt nooit en kocht wat ik dacht nodig te hebben en kwam altijd met veel te veel thuis. Voordat je het boodschappen lijstje gaat maken is het verstandig om eerst te kijken wat je nog in je koelkast, kast en vriezer hebt. Op basis hiervan maak je een menu voor de komende dagen of week. Vul nu je boodschappenlijstje aan met producten die je hierbij nog nodig hebt. Met een boodschappenlijstje koop je minder snel onnodige producten en een mooie bijkomstigheid. Je gooit minder snel eten weg.

Ga naar de goedkoopste supermarkt, of ga voor enigenmerk en shop eens op de markt

Eerder kocht ik alles bij 1 supermarkt, echt zonde want veel vaste producten die we hier regelmatig gebruiken, zoals rijst, couscous en broodbelg zijn bij sommige supermarkten veel goedkoper. Kwaliteit vinden wij wel erg belangrijk en bepaalde producten vinden wij een A merk toch echt lekkerder, dan betaal ik daar ook liever iets meer voor. Voor veel producten maakt het niet perse uit van welk merk. Dan kan het dus echt lonen deze bij een goedkopere supermarkt of in de aanbieding te halen. Je hoeft echt niet alle supermarkten af. Ik shop nu bij twee supers en merk echt dat het flink scheelt per maand.

De markt

Op de markt kun je groente en fruit vaak voor weinig geld kopen. En aan het einde van de dag is het vaak nog goedkoper.

Maak een eigen pluktuin

Het fleurt niet alleen je tuin helemaal op. Je bespaart ook nog eens veel geld om verse bloemen te kopen. Hoe maak je een pluk tuin?

Kortingen

Iedere week zijn er verschillende goede aanbiedingen. Door de aanbiedingen in de gaten te houden en te kopen. Kun je veel geld besparen. Hiervoor kun je online folders bekijken of kijken op de websites van je favoriete supermarkten.

Drink water

Water drinken is niet alleen heel erg lekker en gezond … Het is ook veel goedkoper dan limonade en frisdrank. Op jaarbasis bespaar je niet alleen heel veel calorieën, je bespaart ook nog eens heel veel geld.

Losse groenten of uit de vriezer

Wist je dat ingevroren groenten gezonder zijn dan verse? Dit komt omdat het gelijk vanaf het land gesneden wordt en dan meteen de vriezer ingaat. Op hoge temperaturen vriest het eten dan in. Dit is dus iets heel anders dan een diepvries die wij thuis hebben. Door deze snelle manier van verwerken en invriezen blijven alle vitamines en mineralen behouden. En er hoeft geen conserveringsmiddel aan te pas te komen. Wil je toch liever vers? Kies dan voor losse producten, een bos wortelen in plaats van een zak voorgesneden wortelen. Die zijn weer een stukje duurder en ook weer ongezonder. Vaak is er o.a. suiker aan toegevoegd.

Weekmenu

Eerder vond ik dat echt onzin. Op maandag weet ik toch niet wat ik op vrijdag wil eten?! De laatste weken maak ik wel een weekmenu en dat scheelt echt veel geld en tijd. Zo ging ik meerdere keren per week naar de supermarkt, dat is nu niet meer nodig. Ik haal in 1x alles wat ik nodig heb en zo voorkom ik ook gelijk impuls aankopen.

Wil je meer tips om te geld besparen in het huishouden? Cheryl schreef er ook een leuke blog over.

Dit is ook leuk om te lezen:

4 thoughts on “Hoe kun je geld besparen op je boodschappen?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *