Home Blog De lekkerste veganistische pannenkoeken

De lekkerste veganistische pannenkoeken

Geschreven door Gastblogger
Veganistische pannenkoeken - vegan pannenkoeken - vegan food - vegan eten - vegan recepten - vegan magazine

De lekkerste veganistische pannenkoeken

Ik heb lang gedacht dat je pannenkoeken alleen met ei kunt maken, maar niks is minder waar. Dit lekkere en simpele veganistische pannenkoeken recept valt altijd goed in de smaak, bij jong en oud. Want wie houdt er nou niet van pannenkoeken! En je kunt heerlijke variaties maken, als je het basisrecept eenmaal kent. Zo maak ook je in een handomdraai … De lekkerste veganistische pannenkoeken

Dit heb je nodig voor 8 kleine, dikke pakkenkoeken:

  • 200 gram tarwebloem
  • 100 gram volkoren tarwemeel
  • 500 ml amandelmelk
  • 1 eetlepel kaneel
  •  zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel macapoeder
  • een handvol rozijnen

veganistische pannenkoek - vegan recepten

Voor op je veganistische pannenkoeken:

  • (poeder)suiker
  • stroop: bijvoorbeeld dadel siroop of ahorn siroop

Zo maak je ze de veganistische pannenkoeken:

  1. Doe alle ingrediënten, behalve de rozijnen, in een grote kom.
  2. Zet de mixer, op de laatste stand, erop en mix alles in een paar minuten glad. Mix niet te lang door: het mag niet te luchtig worden.
  3. Voeg de rozijnen toe.
  4. Verhit een bakpan op het laagste vuur met plantaardige boter, bijvoorbeeld van Alpro Soya bakboter of Becel walnotenboter, of kies voor olijfolie. Wacht tot de boter is gesmolten en je pan goed heet is.
  5. Doe een halve soeplepel pannekoekenmix in de pan. Houd je van Hollandse pannenkoeken, maak ze dan dun. Wil je American style pancakes, houd ze dan dik & klein.
  6. Laat de bovenkant helemaal droog worden, op het laagste vuur, voor je ‘m omdraait.
  7. Draai je pannenkoek om en laat nog een minuutje sudderen.
  8. Repeat and eat! Doe tussen iedere pannenkoek een klein beetje boter in de pan en let erop dat je pan (pannenkoekenpan) niet te heet wordt.

Eindeloos variëren

Je kunt heel gemakkelijk variëren met dit basisrecept. Door twee eetlepels rauwe cacaopoeder toe te voegen, krijg je lekkere chocoladepannenkoeken. Een rijpe banaan door de mix en je hebt banana pancakes. En een van onze favorieten: pompoen pannenkoeken! Door aardbeien, blauwe bessen en frambozen als topping te kiezen heb je in een mum van tijd een heerlijk vegan ontbijt op tafel staan.

 

Dit lekkere recept is van Kari

Kari blogt vier keer per week op columnsbykari.com, een mamablog over opvoeding, dierproefvrije beauty, style en een vegan lifestyle. Op Instagram post ze over haar leven als mama van Isaya (2,5) en haar zwangerschap. Voor ons deelt ze haar favoriete recepten, vegan hotspots en kookboeken.

 

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Dit is ook leuk om te lezen:

You may also like

4 Reacties

Avatar
Sarah Meulder januari 26, 2018 - 10:43 am

Lekker recept. Mijn kids smulden er volop van 😉

Reply
Avatar
Agnes Hollesteller januari 26, 2018 - 10:44 am

Oh ik dacht ook altijd dat je pannenkoeken niet zonder ei kon maken. Bedankt voor dit recept.

Reply
7 Lekkere en gezonde veganistische tussendoortjes maart 5, 2018 - 7:00 pm

[…] als tussendoortje te eten. Het idee dat je ei nodig hebt voor pannenkoeken is onzin. Lees hier hoe je Aya’s favoriete vegan pannenkoeken […]

Reply
Vegan chocolade pindakaas taart.... | Vega Lifestyle Magazine oktober 22, 2018 - 4:44 pm

[…] De lekkerste veganistische pannenkoeken […]

Reply

Laat een berichtje achter