In de winter vraagt de huid om een andere verzorging …

Tijdends de winter vraagt de huid om een andere verzorging - beauty - vegan beauty - vegan beauty tips - vegan magazine - huidverzorging

In de winter vraagt de huid om een andere verzorging …

Tijdens de winter heeft de huid een andere verzorging nodig dan in de zomer. Door kou, regen, sneeuw, hagel en wind o.a. droogt de huid sneller uit (vochtarm). De huid moet goed gehydrateerd worden. In de winter is de huid ook sneller grauw … Wat kunnen we zelf doen om de huid ook in de winter te laten stralen?

De huid heeft nu andere verzorgingsproducten nodig

  • Reinigen
  • Peeling
  • Masker
  • Serum
  • Crèmes

In de winter vraagt de huid om een andere verzorging: Reiniging

Het reinigen van de huid is en blijft belangrijk. Door de huid te reinigen blijft de huid schoon (bacteriën, vuil, uitlaatgassen etc.). Er zijn verschillende mogelijkheden voor het reinigen van de huid. Door de huid dagelijks (liefst twee keer per dag) te reinigen, en daarna goed te verzorgen blijft de huid goed gehydrateerd en verzorgd. Zonder reiniging kan de huid niets met de crèmes. De huid kan ze werkstoffen dan niet opnemen.

Naast een goede reiniging is veel water drinken ook zeer goed voor de huid (haren,nagels en de rest van ons lichaam).

In de winter vraagt de huid om een andere verzorging: Peeling

Een peeling verwijderd de dode huidcellen van de huid. In sommige peelings zit een korreltje die je zachtjes over je gezicht schuurt en zo de dode huidcellen meeneemt. Sommige werken om basis van enzymen en kun je het inwerken en daarna eraf masseren. Hoe: Met de ene hand span je de huid en met de andere hand maak je draaiende bewegingen om zo het product te verwijderen. In de winter is de huid iets dikker en is een peeling extra lekker voor de huid. Kijk ook bij mijn artikel peeling.

In de winter vraagt de huid om een andere verzorging: Maskers

Maskers zijn er in vele soorten. In de winter zijn wat dikkere maskers wel erg fijn voor de huid. Zoals een zuurstofmasker, klei masker etc.. Breng onder deze maskers een serum aan. Door de warmte neemt de huid het serum of de crème nog beter op. Waardoor het masker een nog beter effect heeft. Ieder masker heeft zijn eigen specifieke werking. In de herfst en de winter is het aan te raden om de huid zeker één keer per week een gezichtsmasker te gebruiken.

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

3 thoughts on “In de winter vraagt de huid om een andere verzorging …

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *