Wat is nu eigenlijk een serum?

wat is nu eigenlijk een serum - vegan beauty - vegan huidverorging

Wat is nu eigenlijk een serum?

Deze vraag krijgen we regelmatig van onze lezers, op events en tijdens lezingen. Een serum is een vloeistof/emulsie met een zeer hoge concentratie aan werkstoffen. Een extra boost dus voor de huid. Er zijn verschillende soorten serums o.a. , hydraterend en  liftend

Een serum werkt nooit zonder een ander product. Een serum aanbrengen zonder daarover je dag of nachtcreme aan te brengen is dus echt zonde, het serum kan dan zijn werkstoffen niet aan de huid geven. Je kan een serum ook onder een masker aan brengen, door de warmte van het masker kan het serum erg goed zijn werkstoffen kwijt. Breng een serum altijd aan op een goed gereinigde huid.    

Voor wie zijn serums geschikt?

Zowel mannen als vrouwen kunnen prima een serum gebruiken. Kies een serum die bij jouw huidtype past. Ook heeft een serum niets met leeftijd te maken, een jonge huid kan wel een enorm vocht te kort hebben. Een strakke huid, heeft dan weer niets aan een liftendserum. Een serum kan iedereen dus gebruiken als je maar wel een serum neemt die bij jou huidconditie past.  

Ja nu zei ik net een strakke huid hoeft geen liftend serum te gebruiken, hier is echter één uitzondering. Namelijk een bruiloft. Ben je de bruid of één van de dag gasten? Dan is een liftend serum onder je make-up wel heel erg mooi. Deze trekt namelijk de fijne lijntjes uit je gezicht en zorgt dat je gezicht de hele dag mooi strak en stralend uit blijft zien.

Een kuur
Je kan een serum heel goed in een kuur gebruiken. Bijvoorbeeld twee weken ieder avond voor het slapen gaan onder je nachtcrème. Je huid krijgt dan even een flinke oppepper. Dit kan je een paar keer per jaar doen. In ieder seizoen is dit goed voor de huid. En zeker een hydratatie zowel in de zomer als in de winter de huid heeft meestal een vocht tekort.  Daarnaast kan je in de zomer een kuurtje doen na je vakantie om de huid te kalmeren, van de vele zonuren.    Je kan verschillende kuurtjes doen. Bijvoorbeeld 1 week of 2 weken of zelfs 6 weken. Het beste is om het niet langer dan 6 weken te doen. Na de kuur gebruik je gewoon een aantal weken je normale dag en nacht verzorging. En dan kan je na een paar weken de kuur nog een keer herhalen.

Hoe gebruik je een serum?

Een serum kan je zowel ’s morgens als ’s avonds gebruiken op een gereinigde huid. Je kan zelfs twee om meer serums over elkaar gebruiken. Sluit wel altijd af met een masker of een crème.  Omdat een serum zo geconcentreerd is heb je maar enkele druppels nodig voor het hele gelaat. Een potje (flesje meestal) gaat dus maanden mee.

Gebruik jij een serum?

5 thoughts on “Wat is nu eigenlijk een serum?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *