Home Blog Vegan GEVULDE ‘EIEREN’

Vegan GEVULDE ‘EIEREN’

Geschreven door Vega Lifestyle
vegan gevulde eieren - pasen zonder ei - vegan paasbrunch - verjaardagshapjes - blij zonder ei

Als ik één ding moet noemen wat ik als vegan echt mis, is het niet de chocolade melk … Nee de gevulde eieren. Daarom ben ik ook zo blij dat Shara dit heerlijk recept vorig jaar voor onze paas editie van Vega!Vega gemaakt heeft. Pasen zonder ei kan dus zeker! Uiteraard passen ze ook perfect bij een verjaardag of een gezellig borrelavondje bijvoorbeeld.

20 hapjes – 20 minuten

INGREDIËNTEN

  • 10 kleine vastkokende
  • aardappelen (600 gram)
  • kokosolie
  • peper en zout naar smaak

INGREDIËNTEN VULLING

  • 220 gram kikkererwten
  • 1 tl Dijon Mosterd
  • 2 1/2 el veganaise of tahin
  • 1 el citroensap
  • 2 el water
  • 1 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl kerrie
  • snufje paprikapoeder,
  • peper, zout
  • bieslook

vegan GEVULDE ‘EIEREN’ hoe maak je ze?

1. Verwarm de oven op 200 graden Celsius.

2. Halveer de aardappelen, besprenkel met een beetje olie, peper en zout. Leg ze met de platte kant op een bakplaat en bak 30 tot 40 minuten in de oven. Prik er af en toe in om te kijken of ze al zacht zijn.

3. Maak intussen de vulling. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine en meng tot een gladde massa.

4. Haal de aardappels uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen. Hol dan een klein stukje van elke aardappel uit met een lepel. Doe de uitgeholde aardappel bij het kikkererwtenmengsel en maal nog een keer goed door met de keukenmachine.

5. Vul de aardappels en bestrooi met bieslook.

Dit recept is van Sarah Visschedijk , gemaakt voor Vega!Vega

Hier kan je nog meer tips vinden hoe je kan bakken en koken zonder ei Ook zo’n lekker recept! Vegan roze koeken of wat dacht je van een vegan brownie?

You may also like

7 Reacties

Avatar
hphofman april 24, 2019 - 10:33 am

handige site is dit, ook voor mij als veggie. Ik eet ( nog wel) zuivel producten, maar ze veganproducten als een verrijking daarvan, zeker niet als een beperking.

Reply
Vega Lifestyle
Vega Lifestyle april 24, 2019 - 11:01 am

Bedankt voor je compliment. Elke stap is weer een goede stap vooruit. En inderdaad komt er steeds meer plantaardig op de markt.

Reply
Avatar
bookstamel april 25, 2019 - 8:08 am

Wat een geweldig leuk recept is dit! Je moet het maar bedenken om zoiets als een gevuld eitje na te maken voor vegans. Ik ga deze zeker een keer maken als ik vegan mensen op bezoek krijg.

Reply
Vega Lifestyle
Vega Lifestyle april 25, 2019 - 10:15 am

Bedankt voor je berichtje. Je kan het ook maken voor andere eters 😉 Het is echt een aanrader.

Reply
Vegan paddenstoelen-tapenade | Vega Lifestyle Magazine juni 22, 2019 - 8:13 am

[…] Vegan GEVULDE ‘EIEREN’ […]

Reply
Vegan Pasen 7x de lekkerste recepten voor een perfecte brunch. | Vega Lifestyle Magazine maart 11, 2020 - 10:11 pm

[…] Vegan GEVULDE ‘EIEREN’ […]

Reply
Vegan worteltaart | Vega Lifestyle Magazine september 19, 2020 - 6:06 am

[…] Vegan GEVULDE ‘EIEREN’ […]

Reply

Laat een berichtje achter