Bij een etentje is het lekker om te starten met een broodje met smeersels, kruidenboter, pesto en een heerlijke tapenade. Dit is ook erg lekker voor bij de borrel, broodjes met smeersels en uiteraard past dit ook goed bij de vegan barbecue. Deze keer delen wij een overheerlijk recept van onze vegan paddenstoelen-tapenade.
Vegan paddenstoelen-tapenade, wat heb je nodig?
- 250 gram gemengde paddenstoelen
- 1 a 2 teentjes knoflook
- 5 a 8 olijven
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 Ui
Vegan paddenstoelen-tapenade, hoe maak je het?
Voor een grove structuur wat goed past bij deze tapenade kun je het, het beste in een keukenmachine bewerken. Of gewoon grof hakken met een keukenmes.
Bak de paddenstoelen eerst in een koekenpan en doe ze dan in de keukenmachine samen met de rest. De olijven naar smaak toevoegen. Alles pureren en je hebt een heerlijke tapenade.
Shoptips voor tapasschaaltje
- In deze mooie tapasschalen van bamboe“>Tapas schalen van bamboevezels
- Verschillende maten Vegan “gevulde eieren” Vegan saucijzenbroodjes (voor de tapas of op tafel, maak je ze kleiner) Zongedroogde tomaten pesto met cashewnoten …
One thought on “Vegan paddenstoelen-tapenade”