Home Blog Vegan paddenstoelen-tapenade

Vegan paddenstoelen-tapenade

Geschreven door Vega Lifestyle
tapenade - vegan tapenade - paddenstoelen recept-

Bij een etentje is het lekker om te starten met een broodje met smeersels, kruidenboter, pesto en een heerlijke tapenade. Dit is ook erg lekker voor bij de borrel, broodjes met smeersels en uiteraard past dit ook goed bij de vegan barbecue. Deze keer delen wij een overheerlijk recept van onze vegan paddenstoelen-tapenade.  

Vegan paddenstoelen-tapenade, wat heb je nodig?

  • 250 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 a 2 teentjes knoflook
  • 5 a 8 olijven
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 Ui​

Vegan paddenstoelen-tapenade, hoe maak je het?

Voor een grove structuur wat goed past bij deze tapenade kun je het, het beste in een keukenmachine bewerken. Of gewoon grof hakken met een keukenmes.

Bak de paddenstoelen eerst in een koekenpan en doe ze dan in de keukenmachine samen met de rest. De olijven naar smaak toevoegen. Alles pureren en je hebt een heerlijke tapenade.

Shoptips voor tapasschaaltje

  • In deze mooie tapasschalenset“>tapasschalenset komen je dipjes en sausje voor op het stokbrood feestelijk uit
  • tapasschalen van bamboe“>Tapas schalen van bamboevezels
  • Verschillende maten tapasschaaltjes“>tapasschaaltjes, voor het brood, soepstengels en de smeersels

Waarom je champignons en andere paddenstoelen eerst moet verwarmen …

Waarom je beter geen rauwe Champignons kan eten…
Rauwe champignons bevatten bijvoorbeeld de gifstof agaritine. Deze stof is vooral giftig in grote hoeveelheden en zou zelfs kanker verwekend kunnen zijn.

En er is nog een rede waarom je champignons beter kan verwarmen…
Champignons kunnen namelijk veel  bacteriën bevatten.  Champignons en sommige andere paddenstoelen worden namelijk gekweekt op basis van paardenmest. Uiteraard is dit op zich best gesteriliseerd, maar er blijven altijd bacteriën achter. Daarom is het dus ook aan te raden om champignons en paddenstoelen te verhitten.  Door verhitting worden de bacteriën gedood.

De andere ingrediënten verwarm ik verder niet.  De ui snijd ik in grove stukken. Ik heb alles bij elkaar in de keukenmachine gedaan (met een keukenmes kan dit ook prima).  Het lekkerste is om de tapenade eerst nog even een half uurtje in de koelkast te zetten.

Ook lekker voor bij de borrel, tapas of verjaardag … Vegan “gevulde eieren” Vegan saucijzenbroodjes (voor de tapas of op tafel, maak je ze kleiner) Zongedroogde tomaten pesto met cashewnoten

You may also like

1 Reactie

Vegan gourmetten | Vega Lifestyle Magazine augustus 5, 2019 - 11:42 pm

[…] Vegan paddenstoelen-tapenade […]

Reply

Laat een berichtje achter