Vegan BBQ recepten

vegan barbecue - vegan eten - vegan food -

Vegan BBQ: Zodra het zonnetje ook maar een beetje schijnt gaan we allemaal massaal naar buiten. En vliegen de barbecues overal weer aan. Maar wat nu als je vegan wil barbecueën? Of je krijgt een veganist voor je BBQ. Wij verzamelde onze favorieten veganistische barbecue recepten voor je en bundelen deze in dit artikel. Dit zijn vegan recepten voor op de barbecue, waarbij je het vlees noch vis zult missen.

Echt een vegan barbecue? Ja dit zijn vragen die je in de zomermaanden veel krijgt, maar wat leg jij dan op de barbecue? Iedereen die vegan eet kent het helaas wel, bij de meeste barbecues is maar weinig (lees, vaak niets) voor jou te vinden. De meeste vega’s nemen zelf iets mee.

Hoe leuk is het nu als jij, als gastheer of vrouw ook iets voor je vega’s op tafel kan toveren. Of ben je vegan en wil je graag een barbecue geven … Wij delen graag onze tips met je!

Barbecue shoptips

Tegenwoordig zijn er heel veel goede vegan vleesvervangers.  Bijna alle supermarkten verkopen goede, lekkere en fijne vegan vleesvervangers. Albert Heijn, Aldi, Lidl o.a.

Filet lapjes van de Lidl zijn erg lekker bijvoorbeeld en lekker snel klaar op de BBQ De AH heeft lekkere vegan balletjes, waar je een lekker spiesje van kunt maken met ui en paprika bijvoorbeeld. De Aldi heeft een lekkere nieuwe vegan burger

Vleesvervangers voor op de barbecue

Tegenwoordig zijn er heel veel goede vegan vleesvervangers.  Bijna alle supermarkten verkopen goede, lekkere en fijne vegan vleesvervangers. Albert Heijn, Aldi, Lidl o.a.

Filet lapjes van de Lidl zijn erg lekker bijvoorbeeld en snel klaar op de BBQ. De AH heeft lekkere vegan balletjes, waar je een lekker spiesje van kunt maken met ui en paprika bijvoorbeeld. De Aldi heeft een lekkere nieuwe vegan burger.

vegan vleesvervangers voor op de bbq

Vegan barbecue spiesjes op de vegan BBQ

Je kunt zelf de lekkerste spiesjes maken, van verschillende groenten of met stukjes vleesvervangers ertussen. Hier kun je eindeloos mee variëren

Een aantal lekkere vegan spiesjes voorbeelden

 • ui, paprika, courgette, champignon, en aubergine
 • ui, vleesvervanger, champignon en paprika
 • Champignon, paprika, courgette en vleesvervanger
 • 2 soorten vleesvervangers, ui en champignon
 • wortel, tomaat, paprika, courgette en champignon
 • Paprika, gekruide aardappel, champignon

Gegrilde groenten passen ook goed op vegan BBQ

Groenten grillen op de barbecue is ook erg lekker. Groenten die zich hier goed voor lenen zijn o.a.

 • Mais
 • Courgette
 • Aubergine
 • Wortel (snijd deze in reepjes)
 • Ook fruit kun je heerlijk grillen, ananas bijvoorbeeld.

Gepofte aardappel

Een gepofte aardappel slaat ook altijd aan. Je kunt een gewone aardappel doen, maar ook een zoete aardappel pakken. Smeer de aardappel (schil) in met olijfolie en verpak hem dan in aluminiumfolie. Het duurt wel even voordat ze klaar zijn, ze moeten namelijk 30 tot 60 minuten op de barbecue liggen. Dit ligt aan de grote van de aardappel en hoe heet de barbecue is

Stokbroodje

Bij een barbecue mogen stokbroodjes ook zeker niet ontbreken.  Met lekkere verse kruidenboter, zelf gemaakte pesto (zongedroogde tomaat), aubergine dip met rode paprika (deze is echt zo lekker) Of het broodje gewoon even lekker roosteren op de barbecue.

Aubergine dip met rode paprika - vegan recept - vegan gourmetten

Salade

Uiteraard hoort er ook een salade bij de barbecue. Wat dacht je van een heerlijke zevenbladsalade met alles erop en aan (we maakten er ook pesto mee en nog veel meer) of wat dacht je van een vegan haring salade?

Meer vegan barbecue tips:

Heb jij ons Vegan Barbecue e-book al gezien? Met nog veel meer lekkere vegan recepten, barbecue tips en nog veel meer.

11 thoughts on “Vegan BBQ recepten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.