Vegan knoflook saus hoe maak je het?

vegan knoflooksaus zo maak je het

Ben jij ook zo dol op vegan knoflooksaus? Naast mayonaise is knoflooksaus wel één van de meest gebruikte sauzen. Bij elke barbecue, gourmet of bij gerechte met vleesvervangers wordt deze saus wel geserveerd. Je kunt het kant en klaar kopen, ook vegan. Maar net als bij alle recepten is het ook voor deze knoflooksaus … Zelf maken is veel lekkerder! Duzzz tijd om aan de slag te gaan om de lekkerste knoflooksaus ever te maken!

Zelf vegan knoflooksaus maken

Een zelf gemaakte knoflooksaus is zoveel lekkerder dan een een kant en klare saus uit de winkel. We delen graag ons favoriete recept met jullie. Deze knoflooksaus is zacht en romig, met redelijk veel knoflook (dit kun je naar eigen wens erin doen) en verse kruiden. Dit is onze verse zelfgemaakte knoflooksaus.

Wat zo leuk en vooral lekker is aan zelf maken, dat je het helemaal naar je eigen smaak kan maken. En je kunt er ook eindeloos mee variëren. De ene keer wat meer knoflook en dan andere keer weer minder of andere kruiden of …

Vegan knoflooksaus hier serveer ik het sowieso bij

Knoflooksaus past bijna overal wel bij. Zelf serveer ik het altijd bij een broodje vegan shoarma of als sausje bij de barbecue en waar ik het ook altijd bij serveer is bij onze vegan gourmet.

vegan knoflooksaus - plantaardige knoflooksaus
  • Tip voor een leuk schaaltje om de knoflook in te serveren.
  • Dit is echt de perfecte knoflookpers! Ik gebruik hem dagelijks en ook ideaal om kruiden mee te malen. Klik hier

Soorten knoflooksaus
Er zijn best wel wat verschillende soorten knoflooksaus. Zo heb je de ‘gewone’ knoflooksaus als uit dit recept. Met vegan mayonaise, ,knoflook en kruiden. Je hebt op de Alioli en de Griekse versie de Tzatziki. Tzatziki maak je van Vegan Griekse yoghurt, knoflook, komkommer, olijfolie en kruiden. Een minder bekende variant van de knoflooksaus is Toum. Dit is de Egyptische versie. Qua smaak lijkt deze het meest op de alioli. Dan heb je nog de Braziliaanse versie Molho de Alho (komt qua smaak erg dicht bij onze knoflooksaus) en de Chinese versie wordt wordt Jiang Pao genoemd, deze heb ik nog nooit geproefd dus weet niet bij welke die in de buurt komt qua smaak.

Zo heeft ieder land zijn eigen versie van de knoflooksaus.

Verse bieslook door de vegan knoflooksaus is ook super lekker!

Je kunt de knoflooksaus goed bewaren in een afgesloten glazen potje. Uit ervaring weten we dat de knoflooksaus de volgende dag nog lekkerder is. Organiseer je dus een etentje of een barbecue maak de saus dan zeker 1 dag van te voren. De smaken kunnen dan goed in de mayonaise trekken. De saus is zeker twee weken houdbaar in de koelkast dankzij het citroensap. Potjes hoe zorg je dat ze goed schoon zijn, in het artikel over vegan sambal vertellen we hoe je de potjes het beste schoon kunt maken.

vegan knoflooksaus zo maak je het
Afdrukken

Vegan knoflooksaus

Tegenwoordig zijn er genoeg mogelijkheden in de supermarkt voor een vegan knoflooksaus. Echter blijft zelf een knoflooksaus maken het lekkerste. Je kunt het precies zo maken, zodat jij hem lekker vind. En je weet precies wat er wel of niet in zit.
Gang Bijgerecht
Bereidingstijd 6 minuten
Totale tijd 6 minuten
Auteur Yvonne

Ingrediënten

  • 5 eetlepels vegan mayonaise
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels alpro soya mild en creamy
  • 1,5 eetlepels gedroogde koriander
  • 3 teentjes uitgeperste teentjes knoflook (of meer als je dat je dat lekker vind)
  • peper naar smaak

Instructies

  • Doe de mayonaise in een kom, waar je goed in kunt roeren. Snijd de citroen door de midden en knijp de sap uit in de mayonaise Pers de knoflook en doe ook dit bij de kom met mayonaise in. Doe ook de soya mild en creamy in de kom. Roer en mix alles goed door elkaar. Doe tot slot de kruiden koriander en peper erbij en roer het nogmaals door.

Meer lezen?!

3 thoughts on “Vegan knoflook saus hoe maak je het?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating