Plantaardige eiwitshake

Eiwitten zijn belangrijke bouwstenen voor ons lichaam.

Wist je dat eigenlijk best veel voedingsmiddelen eiwit bevatten. Enkele plantaardige eiwit bronnen zijn: Peulvruchten, volkoren producten en ook groenten bevatten in kleine hoeveelheden eiwit.

Peulvruchten zijn de eiwitten bron …

Peulvruchten zijn echte eiwitten bronnen en dan maakt het niets uit, of je kiest voor bonen, linzen of erwten. Ze zijn allemaal even goed.

Eiwitten leveren calorieën en aminozuren. De Aminozuen zijn de bouwstenen van het eiwit en belangrijk voor onze lichaamscellen en spiercellen. Sommige aminozuren kan ons lichaam zelf maken, en sommige moeten wij uit onze voeding halen.

Sporters

Sporters gebruiken hun spieren veel intensiever dan een gemiddeld mens. Dit is de rede dat een sporter meer eiwit nodig heeft dan niet sporters. Sporters hebben extra eiwitten nodig voor een goed spierherstel en groei. Ze hebben overigens van alles meer nodig. Ze gebruiken hun lichaam immers veel intensiever. Waardoor dus ook de aanbeveling voor calorieën (en dus vetten, koolhydraten en eiwitten) vitaminen en mineralen omhoog gaan. Wanneer deze verhoogde behoefte gehaald wordt uit gezonde plantaardige voeding gaat de totale eiwit consumptie ook vanzelf omhoog. Naarmate iemand meer sport wordt het lichaam ook efficiënter in het gebruiken van de eiwitten, wat de eiwit behoefte weer iets verlaagt.

Snellere spieropbouw met hoogwaardig erwtenproteïne

Bouw na een work-out snel je spieren weer op met een plantaardige eiwitshake. Na het sporten hebben je spieren behoefte aan extra proteïne, omdat eiwitten (aminozuren) de bouwstenen van onze spieren zijn. Door na je training voldoende eiwitten binnen te krijgen, zorg je voor een sneller spierherstel en spiergroei. Fit Green Protein eiwitshakes worden gemaakt van premium erwten-eiwitten. De plantaardige erwten-eiwitten zijn een complete eiwitbron en bevatten alle essentiële aminozuren.

Dagelijkse voeding

Het beste is om er voor te zorgen dat iedere maaltijd een goede basis aan volkoren graanproducten zoals rijst, havermout of volkoren brood bevat. Vul deze maaltijden aan met groente. En zoals al eerder gezegd zijn peulvruchten de koning onder de eiwitten. Ook sojamelk en sojayoghurt zijn eiwitrijke opties. Tot slot vormen pinda’s, noten, zaden en pitten een goede aanvulling op je dagelijkse eiwitinname.

Ook leuk om te lezen:

2 thoughts on “Plantaardige eiwitshake

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *