Vegan Cinnamon Rolls

Vegan Cinnamon Rolls - vegan Pasen - Paasbrunch - veganistische paasbrunch - vegan paasbrunch

Cinnamon rolls zijn eigenlijk perfect voor meerdere gelegenheden. Je kan ze als tussendoortje bij de koffie of thee nemen, Ze zijn makkelijk mee te nemen als je onderweg bent én ze zijn een geweldige ‘fool-proof’ party snack. Ze zijn eigenlijk heel simpel maar absoluut niet saai. In Nederland zijn ze niet heel bekend, maar in Amerika zijn ze echt een klassieker.

Wat je nodig hebt voor deze Cinnamon Rolls:

Voor het deeg

 • 50 gram plantaardige boter
 • 1 zakje instant yeast
 • 150 ml ongezoete plantaardige melk
 • 1 el ruwe rietsuiker
 • Mespuntje zout
 • 400 gram bloem

Voor de vulling

 • 75 gram plantaardige boter
 • 50 gram ruwe rietsuiker
 • 1 el kaneel

Zo maak je het deeg voor de Cinnamon Rolls

 1. Doe de plantaardige melk en de boter in een steelpan en laat dit op laag vuur smelten. Zorg dat het niet tot een kookpunt komt. Verwijder het mengsel van het vuur en laat dit afkoelen totdat het warm, maar niet heet is (ongeveer 40°C). Als het nog te warm is zal de gist dood gaan.
 2. Doe het mengsel in een grote kom en bestrooi het met de gist en laat dit staan tot de gist is geactiveerd.
 3. Voeg de suiker en de zout toe en meng dit met een houten lepel.
 4. Voeg nu de bloem in 6 delen toe, roer het met de houten lepel en zorg dat de bloem goed is opgenomen voordat je weer een deel toe voegt. Wanneer het deeg te dik wordt om te roeren haal je het uit de kom en spoel je deze af. Kneed het deeg kort zodat het een zachte, maar niet plakkerige bal is. Zorg er voor dat je niet te lang kneed, want dan wordt je deeg taai. Doe wat olijfolie in de kom en leg de bal er in. Dek hem af met een schone theedoek of wat plastic folie. Laat het reizen voor ongeveer een uur, de bal hoort nu verdubbelt te zijn.

De vulling van de vegan Cinnamon Rolls

 1. Rol het deeg uit in een rechthoek van ongeveer 5 mm dikte.
 2. Smelt de boter en verspreidt het over het uitgerolde deeg. Strooi de suiker er over.
 3. Rol het deeg strak op en zorg dat het uiteinde aan de onderkant zit. Snijdt de rolls in plakken van 4 tot 5 cm. Leg ze in een bakblik of andere ovenbestendige schaal die ingevet is.
 4. Verwarm de over voor op 175°C. Laat terwijl de oven aan het voorverwarmen de cinnamon rolls afgedekt staan zodat ze door reizen. Bak ze voor 25-30 min of totdat ze goud-bruin zijn aan de bovenkant.

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

One thought on “Vegan Cinnamon Rolls

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *