Vegan shoarma met linzensalade

Vegan shoarma

Vegan shoarma: Heb jij soms ook zo’n zin in een lekker gezond broodje shoarma? Goed nieuws Vegan Today heeft een super lekker recept. De linzen salade maakt dit recept helemaal af.

Vegan shoarma

In de winkel kun je kant en klare kopen, zoals in dit recept. Zelf maken kan ook. Zo kun je het maken van oesterzwammen of andere paddenstoelen.

Lekkere met frisse sla

Er is niets lekkerder dan sla bij je vegan broodje shoarma. Komkommer, sla, tomaat. Geven net dat frisse tintje aan je broodje. Uiteraard kun je het broodje nog verder op Leuken, met bijvoorbeeld augurkjes, paprika, rucola, geraspte wortel, radijs, spinazie en ui bijvoorbeeld.

Vegan knoflooksaus

Bij een lekker broodje vegan shoarma hoort zeker knoflooksaus. En deze saus maken we natuurlijk zelf. En het is zo gemaakt. Je hebt wat vegan mayonaise nodig, een beetje plantaardige yoghurt, citroen, knoflook, koriander en peper. In dit recept lees precies hoe het moet: Vegan knoflook saus hoe maak je het?

Vegan shoarma
Afdrukken

Vegan shoarma met linzensalade

Gang Hoofdgerecht
Porties 2
calorieën 891kcal

Ingrediënten

  • 2 pitabroodjes
  • 150 gram vegan shoarma
  • 1 rode ui
  • handje ijsbergsla
  • 4 eetlepels knoflooksaus
  • halve komkommer
  • 200 gram gekookte linzen (blik)
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 2 stengels bosui
  • 1 citroen
  • 1/4 witte kool
  • halve chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes peterselie
  • 1 eetlepel rijststroop
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • zeezout en peper naar smaak

Instructies

Maak eerst de salade:

  • Snijd de witte kool in flinterdunne reepjes, de chilipeper en knoflook in fijne stukjes. Spoel de linzen af en stop ze met de chili en kool in een saladekom. Snijd van de komkommer eerst 4 plakjes af, de rest snij je in blokjes. De blokjes voeg je bij de linzen. Snijd de zongedroogde tomaat in kleine stukjes, de bosui in dunne ringetjes en voeg ze beide ook toe. Rasp de citroen boven de saladekom, knijp dan wat citroensap uit en meng ook een scheutje olijfolie door de salade. Breng op smaak met een snufje zeezout. Was de sla, garneer de salade met de helft van de sla en de peterselie en zet weg. 
  • Snijd de rode ui in schijfjes en bak in een scheutje zonnebloemolie. Na 3 minuten voeg je de rijststroop en balsamicoazijn toe en laat het karamelliseren. Zet weg.

Broodje shoarma

  • Bak het vegan shoarma in zonnebloemolie. Breng op smaak met zeezout en peper en zet weg.
  • Rooster de pita in een broodrooster, laat afkoelen en snij daarna het broodje open.
  • Beleg de pita met een slablad, dan het shoarma, de komkommerschijfjes, de gekaramelliseerde rode ui en maak af met de knoflooksaus er bovenop.

Nutrition

Calories: 891kcal | Carbohydrates: 268g | Protein: 32g | Fat: 17g | Sugar: 9g

Vegan Today is de vegan maaltijd box van Nederland.

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

2 thoughts on “Vegan shoarma met linzensalade

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating