Home Blog 4x de lekkerste vegan zuurkool recepten

4x de lekkerste vegan zuurkool recepten

Geschreven door Vega Lifestyle
vegan zuurkool recepten - zuurkool

Zuurkool is een echte probiotica. Probiotica zijn goed voor je gezondheid. Zo zorgen ze dat je voeding beter verteerd en op deze manier kan het spijsverteringsstelsels beter de vitamines en mineralen uit je voedingen halen en opnemen. Ook brengen ze je darmen goed in balans. In dit artikel kun je er meer over lezen Wat is probiotica? Wij delen graag onze lekkerste vegan zuurkool recepten met

Dit is een weetje uit de vegan scheurkalender 2021 … alvast een leuke cadeautip

Vegan zuur­kool­scho­tel met tofu

Wat heb je nodig?

  • 500 g zuurkool
  • 750 g kruimige aardappelen
  • 2 uien
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 bakjes tofu roerbakreepjes pittig (a 180 g)
  • 125 ml vegan kookroom
  • 3 el paneermeel

Hoe maak je deze vegan zuurkool schotel?

  1. Kook de aardappelen gaar en bewaar 150 ml kookwater. Verwarm de oven voor op 180 graden. Fruit de uien in 2/3 van de olie, voeg de tomatenpuree en de roerbakreepjes toe en roerbak het ongeveer 2 min. Voeg het kookwater erdoor. Meng de zuurkool in de ovenschaal met de helft van de room en wat peper en zout naar smaak. Schep de tofureepjes in tomatensaus erop.
  2. stamp de aardappelen tot puree en roer de rest van de kookroom erdoor. Breng dit geheel op smaak met zout en peper. Verdeel de puree over de zuurkoolschotel en strijk de bovenkant glad. Bestrooi de bovenkant met het paneermeel en sprenkel de rest van de olie erover.
  3. Zet de schaal 35 min. in het midden van de oven.

LOEMPIA met spicy zuurkool

Zuurkool in je loempia, klinkt gek hé? Geloof me, dit is zoveel lekkerder dan de loempia’s die je normaal op straat koopt. Het is super smaakvol! Het hele recept kun je hier vinden: LOEMPIA met spicy zuurkool

vegan loempia - vegan recept

Vegan zuurkool stamppot met ‘spekjes’

Dit is echt een typische Hollandse stamppot.

  • 750 gram zuurkool
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • vegan spek stukjes (1 doosjes)
  • Zout en peper naar smaak
  • olijfolie om in te bakken

Schil de aardappelen en kook ze. Giet ze af en stamp ze samen met de zuurkool. Zelf kook ik de zuurkool nooit, rauw erdoor vind ik het lekkerste. Je kunt de zuurkool ook kort koken of verwarmen in de oven. Voeg eventueel zout en peper naar eigen smaak toe.

Bak de spekjes lekker krokant en stamp deze lekker door de stamppot.

Nog lekkerder met een plantaardige jus

Vegan zuurkoolstamppot met zoete aardappel

  • 700 gram zuurkool
  • 800 gram zoete aardappelen
  • 3 rode uien
  • 4 theelepels rijstroop
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • kruidenzout naar smaak
  • peper naar smaak

Hoe maak je deze lekkere stamppot?

  1. Kook 1 liter water en schil ondertussen de aardappelen. Snijd ze in stukken en kook het 8 minuten.
  2. ondertussen snijd je de zuurkool en leg dit even in een kom
  3. Snijd de rode uien in halve ringen en fruit 7 minuten met een beetje olijfolie.
  4. Giet de zoete aardappel af, meng de zuurkool goed erdoor en laat op laag vuur staan 2 minuten. Stamp tot een stamppot.
  5. Laat de ui karameliseren door de rijststroop en balsamicoazijn toe te voegen. Laat het op laag vuur indikken en schep het om.
  6. Breng de stamppot op smaak met de kruidenzout. Serveer de gekarameliseerde rode ui en rookworst op de stamppot.

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

You may also like

Laat een berichtje achter