Een hond maakt gelukkiger …

hond - dog - dieren liefde

Trouw, waaks, sociaal en altijd blij om je te zien. De hond is al jaren de metgezel van de mens, en daar zijn goede redenen voor.

Een hond zorgt ervoor dat je nieuwe mensen ontmoet

Als je een met je hem op cursus gaat. Dan weet je zeker dat je nieuwe mensen ontmoet en leert kennen. En deze mensen hebben in ieder geval 1 ding gemeen met jou. De liefde voor hun huisdier.

Ook tijdens het uitlaten is de kans groot dat je nieuwe mensen ontmoet en een praatje hangt dan zomaar in de lucht.

Je hond trucjes leren

Het is erg leuk om je hond te trainen en trucjes te leren, zoals zit, en af. Er zijn zoveel meer trucjes die je deze viervoeter kunt leren. Zo kon mijn vorige hond de basis van doggie dance. Ze genoot van de aandacht en de beloningen. De hond die we nu hebben kent de gewone basis en soms proberen we een nieuw trucje uit. Maar heeft er niet zoveel zin in.

Wandelen met de hond je verbrand er ook nog eens heel veel calorieën mee

Samen een wandeling maken is niet alleen leuk voor de hond. Ook voor jou heeft het veel voordelen. Het werkt ontspannen en de frisse lucht is goed voor je lichaam en geest. Ook verbrand je de nodige calorieën tijdens het lopen met de hond. Zo verbrand je met een half uurtje wandelen maar liefst 102 calorieën.

En had je al bedacht dat een hond er zo’n 3 tot 4 keer per dag uit moet … zeg die sportschool maar weer af.

Een goeie waker!

De ene hond is de andere hond natuurlijk niet. Sommige honden slaan helemaal dicht en doen helemaal niets als er een vreemde bij je binnen komt shoppen als jij weg bent. Toch schrikt een hond een inbreker wel af. Die van mij horen al als er iemand de oprit opkomt en slaan dan aan.

Troost als je verdrietig bent

Dit is een hele fijne, ze voelen haarfijn aan dat je verdrietig bent. Ze komen dan lekker tegen je aan liggen en met je knuffelen. Dit is ook heel erg fijn voor kinderen. Het lijkt net alsof ze begrijpen dat jij pijn hebt en ze leven dan helemaal met je mee. Ook kun je heerlijk je hart luchten tegen de hond zonder dat je bang hoeft te zijn dat het verder vertelt wordt. En toch alle troost en begrip krijgen.

Een maatje voor het leven

Met een hond in huis heb je een maatje voor je leven. Hij zou jou nooit alleen of in de steek laten. Vandaar ook de uitdrukking zo trouw als een hond. Een hond is een maatje voor iedereen in het gezin. En altijd blij als je thuis komt.

Een hond heeft dus veel voordelen, want dit was nog maar een greep uit de voordelen van het hebben van deze trouwe viervoeter. Toch is het aan te raden als jij een hond wil, je goed te verdiepen in de verzorging van een hond. Een hond (en ieder ander dier) is geen wegwerp artikel. Wij zijn ook erg voor om een dieren te redden en niet om een huisdier bij een fokker te halen. Er zijn zoveel lieve, mooie schattige dieren die een gouden mandje zoeken. Wij hebben twee hondjes uit Roemenië.

Tips voor de leukste voerbakken

One thought on “Een hond maakt gelukkiger …

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *