Vegan Appel-Bosbessentaart

vegan appeltaart - appeltaart - vegan taart - zelf taart bakken

Een lekkere appeltaart kun je op vele manieren maken. De meeste kinderen zijn dol op appeltaarten. Deze appeltaart heeft een lekkere twist door de bosbessen. Deze appel-bosbessentaart is dan echt een favoriet bij ons thuis. Wil jij een taart die zeker aanslaat bij je bezoek? Dan is dit echt een aanrader!

Appeltaart is eigenlijk heel makkelijk vegan te maken, je vervangt de roomboter door een plantaardige variant en het is niet nodig om een ei-vervanger te gebruiken.

appel-bosbessentaart - vegan taart - veganistische taart

Wat heb je nodig, voor deze appel-bosbessentaart?

  • 300 gram bloem
  • 200 gram plantaardige boter
  • 150 gram suiker
  • 75 ml plantaardige melk
  • 1 kg appels
  • 250 gram (bevroren) blauwe bessen
  • 1 á 2 tl kaneel

Vegan appel-bosbessentaart … zo maak je het!

Meng de bloem, boter, 100 gram suiker, 50 ml plantaardige melk met elkaar en kneed tot een samenhangend deeg. Als het deeg te nat is kan je er nog wat bloem aan toevoegen. Verpak het deeg in wat folie en laat het minimaal 30 min rusten in de koelkast. Het deeg is voldoende voor een springvorm van 24 cm.

Verwarm de over voor op 180 ºC. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijdt ze in blokjes. Meng de appels met de kaneel en overgebleven suiker. Rol twee derde van het deeg uit en maak stroken van de rest. bekleed de ingevette springvorm met de lap deeg. Meng de appels en de blauwe bessen door elkaar en doe ze in de taart en leg vervolgens de repen deeg op de taart. Bestrijk de repen met de overgebleven plantaardige melk. Bak de taart nu in ongeveer een uur gaar en laat deze afkoelen.

Je zou de blauwe bessen ook kunnen vervangen door bijvoorbeeld cranberry’s of noten.

Tips voor een bakblik:

Misschien vindt je het ook leuk om dit te lezen!

2 thoughts on “Vegan Appel-Bosbessentaart

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *