Vegan bramen kwarktaart

vegan kwark taart - kwark taart - vegan gebak - vegan taart - bakken zonder ei

Een lekkere Vegan bramen kwarktaart maak je met dit recept in een handomdraai. En zelf voor een feestje een vegan taart maken is toch veel leuker, lekkerder en origineler dan er eentje ophalen.

Vaak wordt kwarktaart uit een pakje gemaakt, met veel kleur en geurstoffen o.a. Deze kwarktaart hebben we gemaakt met o.a. verse bramen uit eigen tuin. Deze vegan kwark taart zet je vol trots op tafel

Vegan bramen kwarktaart wat heb je nodig?

Voor de bodem

  • 200 gram vegan biscuitjes
  • 150 gram granola
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • beetje water

Hoe maak je de bodem?

Doe alles in een kom en pureer het met de staafmixer tot een glad geheel. Doe de bodem in de taart vorm en bak deze op 180 graden 10 minuutjes goud bruin.

Voor de vulling van de vegan bramen kwark taart heb je nodig?

  • 500 gram rode vrucht sojayoghurt (voor deze hadden wij Alpro framboos cranberry)
  • 2 thee lepel agar poeder
  • 1 theelepel maizena
  • 250 ml water
  • 100 gram suiker
  • 200 gram opklop slagroom
  • Klop de slagroom in een kom en laat dit even staan
  • Zet een pannetje met het water op het vuur. Los de agar poeder en de maizena hierin op. Roer alles goed door en laat het geheel 5 minuutjes door koken.
  • Doe de yoghurt bij de slagroom en klop het geheel door elkaar. Doe de suiker er door en roer alles nogmaals door elkaar. Voeg het geheel toe aan de pan met water en roer het geheel zachtjes door elkaar. Zorg dat alles goed gemengd is.
  • Laat dit alles even 5 min afkoelen en opstijven. Giet het dan in de bakvorm op de bodem. Zet het geheel minimaal 3 uur in de koelkast.

Je kunt de taart in de koelkast 3 dagen bewaren.

Bakken en koken zonder ei Vegan chocolade pindakaas taart…. Vegan Kruidnoten… die maak je gewoon lekker zelf

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

3 thoughts on “Vegan bramen kwarktaart

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *