Home Blog Vegan chocolade pindakaas taart …

Vegan chocolade pindakaas taart …

Geschreven door Vega Lifestyle
Vegan chocolade pindakaas taart - veganistischhe taart - veganistische chocolade taart - veganistische pindakaastaart - vegan magazine - vega vega - veganistisch magazine - vegan lifestyle magazine - vega lifestyle magazine - vegan - vega -

Ben jij net zoals ik dol op chocolade en op pindakaas? Dan is dit echt een taart voor jou. Deze taart proefde ik voor het eerst toen ik een lunch had met de heren van de Happy Paer in Amsterdam. Het is echt een heerlijke maar onwijs machtige combinatie.

Vegan chocolade pindakaas taart… wat heb je nodig?

Voor de bodem:

  • 175 gram walnoten
  • 100 gram rozijnen
  • 175 gram amandelen
  • 1 zakje vanille suiker
  • 2 eetlepels olie (kokos, zonnebloem)

Voor de pindakaas laag:

  • 150 gram ontpitte dadels
  • 175 gram pindakaas (nog lekkerder cashew pindakaas)
  • 10 a 15 lepels wa

Voor de chocolade laag:

250 a 300 gram pure chocolade (met minimaal 60% cacao)

Vegan chocolade pindakaas taart … hoe maak je het?

De bodem

Het makkelijkste is om bij de bodem te beginnen. Deze moet namelijk nog een poosje in de koelkast.

Doe de noten voor de bodem in de keukenmachine (of kom voor de staafmixer) en maal het zo fijn mogelijk, maar nog wel zo dat er een noten structuur is. Voeg dan de dadels en vanille  suiker toe. Men alles goed en leg het dan in de springvorm op de bodem en zet hem dan 20 minuten in de koelkast.

Voor de pindakaas laag

Doe de dadels en pindakaas in de keukenmachine of in een kom (staafmixer)  en maal alles goed door elkaar. Voeg steeds een beetje water toe.  Maal minimaal 5 minuten, dan ontstaat er een karamel laagje.

Doe deze laag op de bodem en laat even weer in de koelkast staan.

Voor de chocolade laag

Smet de chocolade in een kommetje, doe dit in een pan kokend water.  Als alles gesmolten is dan over de taart heen verdelen. Probeer dit zo gelijkmatig mogelijk te doen. En laat dan een uurtje in de koelkast staan, zodat de koelkast goed kan opstijven.

Eet smakelijk!

Anja deelt op haar site een super lekker recept van chocomousse taart no bake zonder eieren … Als bij de koekjes de Oreo pakt en voor de boter en slagroom de plantaardige versie, dan is hij helemaal vegan.

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

You may also like

5 Reacties

Avatar
Eefje D. oktober 22, 2018 - 5:16 pm

Dit ziet er veel te lekker uit!

Veel liefs,
Eef.

Reply
Avatar
Eveline Meijvogel oktober 28, 2018 - 11:17 am

Dank je wel

Reply
Avatar
Life by - Mandy Eggens april 26, 2019 - 1:20 pm

Oh wauw! Deze ga ik zeker een keer proberen, klinkt heerlijk. Ik hou onwijs veel van pindakaas

Reply
Vega Lifestyle
Vega Lifestyle april 26, 2019 - 4:49 pm

Deze is zo leuk om te maken en erg lekker. Leuk als je laat weten als je deze gemaakt hebt.

Reply
Avatar
Thea oktober 25, 2020 - 11:47 am

Ik denk dat voor de bodem ipv dadels rozijnen moet staan

Reply

Laat een berichtje achter