Home Blog Romige vegan pasta met kruidige champignons

Romige vegan pasta met kruidige champignons

Geschreven door Geanne Schutter
vegan tijdschrift - vegan pasta gerecht - vegan recept - vegan pasta recept - pasta recepten

Wie denkt dat het niet mogelijk is om een heerlijke romige saus te maken die vegan is, die heeft het mis. Het is namelijk geen enkel probleem om een romige pastasaus te creëren met ingrediënten die veel vegans sowieso al in huis hebben. Deze lekkere romige vegan pasta zet je binnen een half uur op tafel en bevestigt wederom hoe heerlijk en veelzijdig de vegan keuken kan zijn.

Ingrediënten voor 2 personen voor deze Romige vegan pasta met kruidige champignons:

  • 200 gram volkoren penne
  • 150 gram champignons
  • Handje bevroren doperwten
  • Halve courgette
  • Handje broccoliroosjes
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • Milde paprikapoeder
  • Bouillonblokje bospaddenstoelen
Romige-vegan-pasta - vegan eten - vegan pasta - vegan eten - vegan recepten

Voor de saus:

  • 120 gram naturel soja yoghurt
  • 130 ml sojamelk
  • 1 eetlepel arrowrootpoeder
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • Halve theelepel knoflookpoeder
  • Snufje zwarte peper
  • Halve theelepel uienpoeder
  • Snufje nootmuskaat

Bereidingswijze van deze Romige vegan pasta met kruidige champignons:

  1. Start met het snijden van de groente en zet de pan champignons alvast
  2.  op middelhoog vuur met een beetje olie of water om in te bakken. In een grote pan doe je de overige groenten en deze bak je tot ze gaar zijn. Verkruimel het bouillonblokje in de pan en laat dit opnemen door het vocht in de pan. Kook in de tussentijd de gewenste hoeveelheid pasta in een pan en breng het water op smaak met een beetje zwarte peper. Giet de pasta af als de penne ‘al dente’ is.
  3.  Hoe maak je de perfecte saus? De truc voor de saus is om alle ingrediënten in de blender door elkaar te mengen. Start hiervoor met de natte ingrediënten en voeg daarna ook de andere producten toe. Je hoeft het mengsel slechts twintig seconden te mixen, dan is het al klaar. Dan voeg je de saus toe aan de pan met de groenten, wanneer deze gaar zijn. Je zal zien dat de saus al snel dikker wordt en begint te borrelen. Blijf de saus met groenten roeren tot de gewenste dikte is behaald. Haal de pan op dat moment van het vuur af en voeg de gekookte pasta toe. Roer dit door elkaar totdat alle pasta bedekt is met een laagje saus.
  4.  De champignons breng je op smaak met wat paprikapoeder. Helemaal aan het einde, wanneer ook de andere groenten en de pasta klaar zijn, blus je de champignons af met de ketjap manis. Deze gaat direct aankoeken in de pan (door de suiker die erin zit), dus doe deze stap pas als je helemaal klaar bent. Let er op dat ketjap manis veel zout bevat, waardoor je in eerste instantie geen zout nodig hebt in dit gerecht. Je kunt dit altijd later op het bord nog toevoegen.
  5.  Schep de pasta op het bord en leg de champignons bovenop. Deze zitten nu vol smaak en geven een heerlijke smaak aan de romige pasta. Je kunt bovendien nog wat vegan parmesan over je romige pasta strooien om het af te maken.
vegan recept - vegan pasta recept - pasta recepten - Romige vegan pasta met kruidige champignons

Meer lekkere recepten van Geanne

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

You may also like

Laat een berichtje achter