Vegan kruidkoek met die typische winterse smaak

Vegan kruidkoek met die typische winterse smaak

Benodigdheden voor vegan kruidkoek
– 300 gram zelfrijzend bakmeel
– 300 gram donkerbruine basterdsuiker
– 3 flax eggs*
– 250 tot 300 ml plantaardige melk
– 20 gram koek- en speculaaskruiden

* Een flax egg maak je met gemalen lijnzaad. Hiervoor kun je gewone lijnzaad in de blender doen tot je een fijn poeder hebt dat lijkt op meel. Per ei gebruik je één eetlepel lijnzaadmeel en anderhalf tot twee eetlepels water.

Hoe maak je vegan kruidkoek
Start met het maken van de flax eggs. Meng hiervoor drie eetlepels lijnzaadmeel met vijf eetlepels water. Meng dit even met een vork en zet het minstens vijftien minuten in de koelkast. Je zult zien dat het een wat dikkere massa wordt dat straks de cake gaat binden.

Giet de melk in een pannetje en verwarm het langzaam op het vuur. Meng in de tussentijd alle droge ingrediënten met elkaar en zorg er voor dat er geen klonten meer in zitten. Vooral basterdsuiker vormt snel klonten, dus let hier op. Voor deze vegan kruidkoek heb je namelijk geen elektrische mixer nodig, maar dan moet je vooraf wel een gladde mix hebben.

Vegan kruidkoek

Voeg dan ook de flax eggs toe en giet langzaam de melk in de kom. Je hebt niet altijd alle melk nodig, dus gebruik niet direct de hele pan. Klop net zo lang tot je een mooi beslag hebt. Je kunt altijd melk toevoegen als je beslag te dik blijft.

Giet het beslag voor vegan kruidkoek in een ingevet bakblik. Bak het ongeveer 35 tot 45 minuten op 175 graden in de oven. Controleer met een satéprikker of de vegan kruidkoek helemaal gaar is. Zit er geen beslag meer aan de prikker als je deze erin steekt en weer omhoog trekt, dan is je kruidkoek klaar. Laat het nog even in het blik staan om af te koelen, zodat je je niet brandt als je het uit de vorm haalt. Wil je een knapperige korst dan kun je de vegan kruidkoek bewaren onder een theedoek. Houd je meer van een plakkerige kruidkoek, dan kun je ‘m verpakken in aluminiumfolie.

Geniet van je vegan kruidkoek!

Dit artikel is geschreven door Geanne Schutter. Geanne schrijft ook voor ons magazine en daarnaast heeft ze ook nog een eigen leuke uiteraar vegan blog: www.sweetsuzie.nl

meer lekkere recepten:

Smoothie bowl met Ananas

De lekkerste veganistische pannenkoeken….

Ons magazine komt 18 maart uit… Hier kan je er alles over lezen: Vegan Magazine

Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Food · Home

Comments

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Don't Miss! random posts ..