Home Blog Vegan kruidkoek met die typische winterse smaak

Vegan kruidkoek met die typische winterse smaak

Geschreven door Geanne Schutter

Vegan kruidkoek met die typische winterse smaak

Benodigdheden voor vegan kruidkoek

– 300 gram zelfrijzend bakmeel
– 300 gram donkerbruine basterdsuiker
– 3 flax eggs*
– 250 tot 300 ml plantaardige melk
– 20 gram koek- en speculaaskruiden

* Een flax egg maak je met gemalen lijnzaad. Hiervoor kun je gewone lijnzaad in de blender doen tot je een fijn poeder hebt dat lijkt op meel. Per ei gebruik je één eetlepel lijnzaadmeel en anderhalf tot twee eetlepels water. Bakken en koken zonder ei

Hoe maak je vegan kruidkoek
Start met het maken van de flax eggs. Meng hiervoor drie eetlepels lijnzaadmeel met vijf eetlepels water. Meng dit even met een vork en zet het minstens vijftien minuten in de koelkast. Je zult zien dat het een wat dikkere massa wordt dat straks de cake gaat binden.

Giet de plantaardige melk in een pannetje en verwarm het langzaam op het vuur. Meng in de tussentijd alle droge ingrediënten met elkaar en zorg er voor dat er geen klonten meer in zitten. Vooral basterdsuiker vormt snel klonten, dus let hier op. Voor deze vegan kruidkoek heb je namelijk geen elektrische mixer nodig, maar dan moet je vooraf wel een gladde mix hebben.

Vegan kruidkoek

Voeg dan ook de flax eggs toe en giet langzaam de melk in de kom. Je hebt niet altijd alle melk nodig, dus gebruik niet direct de hele pan. Klop net zo lang tot je een mooi beslag hebt. Je kunt altijd melk toevoegen als je beslag te dik blijft.

Giet het beslag voor vegan kruidkoek in een ingevet bakblik. Bak het ongeveer 35 tot 45 minuten op 175 graden in de oven. Controleer met een satéprikker of de vegan kruidkoek helemaal gaar is. Zit er geen beslag meer aan de prikker als je deze erin steekt en weer omhoog trekt, dan is je kruidkoek klaar. Laat het nog even in het blik staan om af te koelen, zodat je je niet brandt als je het uit de vorm haalt. Wil je een knapperige korst dan kun je de vegan kruidkoek bewaren onder een theedoek. Houd je meer van een plakkerige kruidkoek, dan kun je ‘m verpakken in aluminiumfolie.

Geniet van je vegan kruidkoek!

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

You may also like

6 Reacties

Avatar
Marieke van Gelder maart 7, 2018 - 9:34 am

vandaag gemaakt en hij is heerlijk!

Reply
Avatar
Geanne | Sweet Suzie april 9, 2018 - 12:04 pm

Wat leuk om te horen! Het is één van mijn favoriete soorten cake/koek en ik was dan ook erg blij dat hij vegan gemaakt kon worden.

Reply
Avatar
Marja Walters maart 7, 2018 - 9:35 am

Oh deze ziet er heerlijk uit.

Reply
Avatar
Kim Bakker maart 7, 2018 - 9:36 am

Het water staat al in mijn mond.

Reply
Romige vegan pasta met kruidige champignons | Vega Lifestyle Magazine juli 6, 2018 - 10:14 am

[…] vegan kruidkoek […]

Reply
Vegan toast met gekruide champignons | Vega Lifestyle Magazine september 3, 2018 - 12:35 pm

[…] vegan kruidkoek […]

Reply

Laat een berichtje achter