Overnight oats met sinaasappel en banaan

Overnight-oats - Overnight-oats sinaasappel banaan -

Overnight oats met sinaasappel en banaan– Het ontbijt is een goed begin van de dag. Een goed ontbijt is het halve werk. Niet elke ochtend hetzelfde eten is goed voor het lichaam. Zo kan het zijn dat het de ene keer een lekker frisse appel is, dan is het weer plantaardige yoghurt (Bijvoorbeeld, aplpro mild en creamy, hier is geen extra suiker aan toegevoegd), met vers (diepvries) fruit. Deze keer was het een  Overnight oats met sinaasappel en banaan. De Overnight oats heb je in vele soorten en smaken. Je kan het met allerlei fruit klaar maken.  Deze keer heb ik het gemaakt met sinaasappel en banaan, dit is een heerlijke combinatie.

Overnight oats wat is de basis? – De basis is eigenlijk redelijk hetzelfde, doe twee of drie eetlepels chiazaad, twee eetlepels havermout (muesli kan ook) in een kopje plantaardige melk. Doe de chiazaad en havermout in een weckpot of ander potje en doe dan de melk erover. Alles moet onder de melk staan, dan even goed roeren. Dan afdekken met folie of de deksel erop en in de koelkast zetten. Na twee uur roer je het nogmaals door elkaar en laat het dan de hele nacht in de koelkast staan.

Wat heb je nodig voor de Overnight oats met sinaasappel en banaan?

  • 1 kopje plantaardige melk
  • 2 eetlepels muesli of havermout
  • 2 bananen
  • 2 of  3 eetlepels chiazaad, optioneel
  • 1 eetlepels geraspte kokos
  • 3 sinaasappels

Overnight oats hoe maak ik deze? – De basis zoals hierboven omschreven maak je de avond ervoor dus klaar. ‘S morgens prak je de bananen, pers dan 2 sinaasappels en roer de bananen en sinasaasappelsap door elkaar.  Dit kun je in een kommetje (potje )doen. Doe er daarna het chiazaad mengsel uit de koelkast overheen. Je kan ook in laagjes werken. Dan doe je een deel bananen mengsel, dan chaizaadmengsel en dan weer banaan en dan weer chaizaad. En dan boven op de rest van de sinaasappel in stukjes en de geraspte kokos.    Als je deze ook maakt laat het ons weten in een reactie of tag ons op intsagram of facebook.

4 thoughts on “Overnight oats met sinaasappel en banaan

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *