Vegan toast met gekruide champignons

vegan – vega – vega magazine – veganistisch – veganist – vegan magazine – veganistisch magazine – vegetariër – flextarier – Geanne Schutter – vegan food – vega food – vegan recept – veganistisch eten – veganistisch food – vegan foods – Sweet Suzie

Vegan toast met gekruide champignons

Het maken van toast is een makkelijke en slimme manier om een lunch te maken waar je wat extra (restjes) groente in kunt verwerken. Bovendien is toast heerlijk op een wat frissere dag, omdat de warme groenten en het brood je vanbinnen verwarmen. Dit recept met gekruide champignons is handig om restjes champignons mee te verwerken, want die worden altijd sneller bruin in de koelkast dan je zou willen.

Benodigdheden voor vegan toast met champignons:

 • Twee sneetjes vegan brood *
 • Ten minste 120 gram champignons
 • 1 á 2 eetlepel ketjap manis
 • Paprikapoeder
 • Knoflookpoeder of verse knoflook
 • Kerriepoeder
 • Sesamzaadjes
 • Olie om in te bakken (optioneel)

Lekkere variaties:

 • (Bos)ui
 • Vegan kokosyoghurt
 • Paprika
 • Italiaanse kruiden

*Op Veganwiki vind je een overzicht met alle soorten vegan brood.

Hoe maak je vegan toast met champignons

De basis van dit recept is heel eenvoudig en daarom kun je het ook zonder problemen uitbreiden met groenten naar keuze. De 120 gram champignons heb je sowieso nodig, aangezien ze slinken tijdens het bakken. Snijd de champignons in niet al te dunne plakjes. Er moet namelijk straks nog wel wat bite aan zitten. Olie heb je in principe niet nodig, omdat je de champignons ook kunt bakken in een klein laagje water. Voeg de gedroogde kruiden toe totdat het heerlijk begint te ruiken. Wanneer het water uit de pan verdampt is voordat de champignons klaar zijn, kun je nog een klein beetje toevoegen. Belangrijk is dat er bijna geen water meer in de pan zit als de ketjap manis toevoegt.

Start tijdens het bakken van de champignons met het roosteren van je brood. Speltbrood is hiervoor erg lekker, omdat het wat meer vult. Oerbrood Spelt van de Jumbo is een goed vullend en smakelijk brood die veganistisch is.

Zijn de champignons gebakken, dan is het tijd voor de laatste stap. Voeg ongeveer 1 á 2 eetlepels ketjap manis toe. Dit geeft het een heerlijke diepe smaak. Let er wel op dat sojasaus van zichzelf zout is, dus het is niet nodig om extra zout toe te voegen. Een snufje peper is voldoende.

Verdeel de champignons over de twee sneetjes toast. Voeg nog wat sesamzaadjes toe en je bent in principe klaar! Mocht je het zo wat kaal vinden, dan is het ook lekker om wat vegan kokosyoghurt toe te voegen aan de pan met champignons, na de ketjap manis. Hierdoor wordt het lekker romig. Ook kun je nog ui en paprika toevoegen.

 vegan lifestyle magazine – veganistisch – veganist –– vegan recept - vegan ontbijt

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *