Home Blog 5x De lekkerste vegan bladerdeeg hapjes van Tante Fanny

5x De lekkerste vegan bladerdeeg hapjes van Tante Fanny

Geschreven door Vega Lifestyle
Vega Lifestyle Magazine - vegan bladerdeeg muffins recept - vegan tijdschrift - bladerdeeg

Bladerdeeg gerechten, met verrassende vullingen. Bladerdeeg is een heel veelzijdig deeg, Je kunt er in een handomdraai hartige  en zoete gerechten mee maken. Bladerdeeg doet het ook erg goed in de vegan keuken! Je kunt er heel makkelijk vegan saucijezen broodjes mee maken, maar ook worstenbroodje, groente taartjes, uientaart en deze vijf heerlijke recepten! 5 x de lekkerste vagen bladerdeeg hapjes.

Vegan Bladerdeegstengels met paprika

Wat heb je nodig voor deze Vegan Bladerdeegstengels met paprika

voor 12 vagen bladerdeeg hapjes

  • 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 120 g tomatensaus
  • 2 scherpe chilipepers, fijngesneden
  • 120 g tomatenpuree
  • 2 gele paprika’s, fijn gesneden
  • zout en peper gemalen
  • gerookte paprikapoeder
  • sesamzaadjes om te bestrooien

Hoe maak je ze?

  1. Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast.
  2. Meng de tomatensaus en tomatenpuree, voeg de chilipeper en paprika toe en breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
  3. Rol het eerste deeg uit met het opgerolde bakpapier en verdeel hierover de tomatensaus. Rol het tweede deeg uit en plaats het op het eerste deeg.
  4. Snijd in de breedte brede stroken van ongeveer 2 cm zodat 20 stengels worden gevormd. Draai deze in elkaar, bestrijk de stengels met water en besprenkel met sesamzaadjes.
  5. Bak de stengels op 200° C onder-/bovenwarmte in het midden van de oven ongeveer 20 min. tot ze goudbruin zijn.
Vega Lifestyle Magazine - vegan bladerdeeg stengels recept - vegan bladerdeeg recepten

Bladerdeegmuffins met spinazie en champignons

voor 12 vagen bladerdeeg hapjes

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • 2 el bloem
  • 8 el Olijfolie
  • 200 g in kwarten gesneden champignons
  • 2 knoflooktenen geperst
  • 400 g bladspinazie
  • 50 g belegen (veganistische) kaas
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 3 el olie voor het insmeren van het bakblik

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 190° C boven-/ onderwarmte. Bereid het deeg voor volgens de instructie op de verpakking. Smeer de muffinvormpjes in met olie.
  2. Rol het bladerdeeg uit en rol het zonder het mee gerolde bakpapier weer op tot een rol. Leg de rol op een bebloemd werkvlak en snij 12 gelijkmatige plakjes van de rol.
  3. Rol de plakjes plat en verdeel het deeg in de muffinvorm. Zet de vormpjes in de koelkast, terwijl de vulling voor de muffins gemaakt wordt.(de ronde vormpjes kunnen ook direct uit het deeg gestoken worden).
  4. Verhit de olijfolie en bak hierin de champignons en voeg daarna de knoflook en de bladspinazie toe, breng dit op smaak met zout, peper en nootmuskaat en blus het mengsel af met 4 el. water. Dek het geheel af met een deksel tot de spinazie bladeren geslonken zijn en roer het door tot 1 geheel. Laat het mengsel goed afkoelen.
  5. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes, bestrooi ze met kaas en bak ze in ca. 20 min. goudbruin af.Strooi na het bakken de pijnboompitten eroverheen.
Vega Lifestyle Magazine - vegan bladerdeeg muffins recept - vegan tijdschrift - bladerdeeg

Vegan pizza broccoli en shiitake

Wat heb je nodig voor deze vegan pizza?

Voor 15 vagen bladerdeeg hapjes

  • rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg 400 g
  • 1/2 stronk broccoli, in grove stukken
  • el Olijfolie
  • 185 g shiitake, in plakjes gesneden
  • 3/4 tl paprikapoeder
  •  teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 kleine sjalot, in dunne ringen gesneden
  • evt. nog wat groene pepers uit pot in ringen, zongedroogde tomaten in reepjes en verse oregano

Voor de bonensaus:

  • 50 g canellibonen
  • 2 el water
  • 1 el citroensap
  • teentje knoflook
  • 1/4 tl truffelolie
  • zout en peper naar smaak

Hoe maak je het?

  1. Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
  2. Blend alle ingrediënten voor de bonensaus in een blender of keukenmachine, of gebruik een staafmixer.
  3. Blancheer de broccoli in stukken 1 min in gezouten kokend water. Spoel af met koud water en zet apart tot gebruik.
  4. Bak in een koekenpan in 1 el olijfolie de shiitake voor 1 min. Voeg dan de paprikapoeder en de knoflook toe en bak nog 1 min. mee. Breng op smaak met peper en zout en schep in een kom en zet apart.
  5. Het deeg met het mee gerolde bakpapier direct op het bakpapier uitrollen.
  6. Verdeel de helft van de bonensaus over de bodem van de pizza. Beleg met de broccoli, shiitake en sjalot (voeg hier evt. ook nog de oregano toe.)
  7. Bak onderin de oven in 15-20 min. goudbruin.
  8. Garneer evt. nog verder met de groene pepers en de zongedroogde tomaten. Besprenkel met wat olijfolie en de andere helft van de bonensaus.
Vega Lifestyle Magazine - vegan pizza recept - vegan tijdschrift

Tomaat-paprikataart

voor 1 taart:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • gele paprika in partjes gesneden
  • rode paprika in partjes gesneden
  • 200 g cocktailtomaten
  • 2 el olie
  • Voor de saus
  • 4 el tomatenpuree
  • 3 knoflookteentjes geperst
  • 1 el tijm gedroogd
  • 2 el olie
  • Snufje suiker
  • zout

Hoe maak je het?

  1. Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 230⁰ C (heteluchtoven op 210⁰ C).
  2. De paprika en de cocktailtomaten met 2 el olijfolie, zout en peper ca. 15 minuten op 230° C in de oven laten smoren. Daarna de oven terugzetten naar 200° C.
  3. Tomatenpuree, 2 el olijfolie, knoflook, 4 el water, zout en peper goed door elkaar roeren.
  4. Rol het bladerdeeg met het opgerolde bakpapier uit op de bakplaat en sla de randen ca. 2 cm. om.
  5. Verdeel de tomatensaus over het bladerdeeg en schep het paprika/ tomaten mengsel over de saus. Ca. 25-30 min. afbakken onderin de oven.
  6. Voor het serveren met verse tijm bestrooien.

Tip: de taart kan ook nog met stukjes olijven of kappertjes extra op smaak worden gebracht. Als bijlage kan een frisse, knapperige salade heel goed.

Vega Lifestyle Magazine - vegan taart recept - vegan tijdschrift

Mini-pizzastrudels

Ingrediënten: voor 16 vagen bladerdeeg hapjes

  • 1 pak Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g met potje saus 200 g
  • 250 g rode en gele ingelegde paprika
  • 100 g ingelegde balsamico sjalotten
  • 175 g  veganistische kaas
  • 75 g olijven zwart, zonder pit
  • 1 tl tijm
  • Beetje meel en kerrie om mee te bestuiven
  1. Verwarm de oven voor op 220° C boven-/onderverwarming.
  2. Haal het pizzadeeg direct uit de koelkast. Rol het deeg met het opgerolde bakpapier uit en snijd het in even grote rechthoeken.
  3. Smeer de tomatensaus op het deeg. Verkruimel de feta of veganistische kaas en verdeel de kruimels op de deegrechthoeken. Verdeel ook het groentemengsel en de olijven en strooi de tijm eroverheen.
  4. Rol de rechthoeken op tot kleine strudels en bestuif deze met een beetje meel en kerrie.
  5. Bak de strudels in ca. 15 – 20 min in de voorverwarmde oven.
Vega Lifestyle Magazine - vegan strudels recept - vegan tijdschrift

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

You may also like

1 Reactie

Avatar
Vegan en Spiritualiteit maart 18, 2019 - 7:24 pm

Ziet er allemaal heerlijk uit! Lijkt me erg leuk om een keertje uit te proberen

Reply

Laat een berichtje achter