Hoe maak je vegan bananenbrood?

Fluffy vegan bananenbrood - vegan recept - Vega Lifestyle Magazine - Vegan tijdschrift

Bananenbrood het is zo populair en dat is geen wonder. Het is niet alleen super lekker … Het is super makkelijk om te maken. En een ware traktatie voor onderweg, op school voor op het werk.

Het recept … vegan bananenbrood

Het is een super makkelijk recept en echt iedereen kan dit maken.

Bakblik

Tja en nu heb ik alleen maar ronde bakblikken, omdat ik eigenlijk alleen maar taarten bak. En ach rond kan toch ook prima. Maar nee, dat vond ik niet wat en ging op pad om een bakblik te scoren. En na een aantal winkels afzoeken vond ik eindelijk een mooie bakblik.

Afwijken van het recept

Zoals jullie inmiddels al begrepen hebben wijk ik graag af van een recept. Maar deze keer had ik een foutje een zuur foutje gemaakt. Alle ingrediënten stonden klaar en toen gebeurde het… Ik keek snel even wat ik moest doen, en ja hoor daar ging de appelazijn, niet een 1/2 theelepel zoals in het recept stond.  Nee er gingen er maar liefst drie in, want dat dacht ik gelezen te hebben.  Het zag er echt heerlijk uit, alleen was het een beetje zuur.

Maar omdat het recept echt makkelijk te maken is, heb ik het de volgende ochtend meteen opnieuw gemaakt en deze smaakte wel erg lekker.

vegan bananenbrood

  • 250 gram speltmeel
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 4 (rijpe) bananen
  • 1 a 2 eetlepels kokosolie (dit is om het bakblik mee in te vetten)
  • 3 eetlepels kokosbloesem (ik heb dus lindebloesemgebruikt en is erg lekker!)

Optioneel: bevroren blauwe bessen en frambozen  (deze heb ik er wel door gedaan, ik heb een rode mix er door gedaan)

Zelf heb ik er nog water aan toegevoegd.

En Lisa’s geheime tip (die eigenlijk helemaal niet meer geheim is!!), bedankt Lisa voor deze tip. Om het lekker luchtig te houden.

  • 1/2 theelepel baking soda (zuiveringszout)
  • 1/2 eetlepel appel azijn ( en dus geen drie, zucht).

Doe de speltmeel, bakpoeder en een snufje zout in een kom en meng deze goed door elkaar. Daarna heb ik de lindebloesem en een flinke scheut water door de mix gedaan en goed doorelkaar gemengd. Drie bananen heb ik goed geprakt met een vork en er doorheen gemengd. Daarna heb ik de andere banaan in stukjes gesneden en er door gemengd, samen met een handje bevroren rode vruchtenmix.

De gouden tip van Lisa:

Dit is belangrijk: Als alles gemengd is (en je voor het eerst dit trucje gebruikt) pak je een apart glaasje. Meng de baking soda met de appelazijn en nu gaat het schuimen!! Dit zorgt voor de luchtigheid in het beslag. Voeg dit mengsel toe aan je beslag en meng nog een extra keer door.

Doe dan alles in het bakblik en bak het bananenbrood in 35 a 40 minuten gaar. Mocht je twijfelen of het al gaar is, dan kan je er met een satéprikker in prikken. Als de satéprikker schoon blijft is hij ready!!

Het beste is om de vegan bananenbrood in het bakblik te laten afkoelen, dan zakt het brood in.

 

Dit is ook leuk om te lezen:

Wil jij niets meer missen van VegaLifestyle.nl volg ons dan op facebook. Heb je het recept gemaakt tag ons dan zeker op instagram  of @vegalifetyle

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *